avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Durata reparatie auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Durata reparatie auto

Buna seara.
Am fost implicat intr-un accdent auto in care nu am fost vinovat. Dupa ce am incheiat amiabila, am ales sa-mi repar masina pe CASCO cu regres pe RCA-ul vinovatului (datorita faptului ca masina este noua, in garantie, iar service-ul nu 'are contract' cu Euroins-ul).

Am lasat masina in service, insa reparatia dureaza extrem de mult (a trecut mai bine de o luna), timp in care service-ul mai gaseste cate o problema la directie, mai cere un aviz de plata, mai lucreaza o zi si tot asa.
Am fost la o firma care furnizeaza masina de inlocuire, insa aceasta mi-a dat o masina timp de 7 zile (am citit legislatia, este calculata la numarul orelor de reparatie, etc.) si am zis ok, e destul pana acum.
Am vreo modalitate legala prin care sa suspend polita RCA pe perioada reparatiei? Sau a politei CASCO? Totusi, sunt privat de masina de mai bine de o luna.
Pot cere despagubiri in vreun fel pentru durata asta mare a reparatiei?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 15:18, 27 Septembrie 2019
Buna ziua,

Din pacate nu.
este vina service-ului pentru ca "lalaie" reparatia, nu a Asiguratorului.

Vorbiti la service si rezolvati cu baietii :).
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2019
Daniel Vidoe, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face in aceasta situatie ? aysel8993 aysel8993 buna ziua . in data de 23 aprilie 2011 mi.am gasit autoturismul marca volvo v50 avariat in fata porti. in urma sesizarilor de la politie a fost gasit vinovatul ... (vezi toată discuția)
Masina in service de 5 luni, reparatie neconforma raph90 raph90 Am avut un accident auto in luna mai 2023 care nu a fost din vina mea si in care am fost implicat impreuna cu alte 2 masini respectiv persoane. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Regres casco catre rca-ul vinovatului prietencutine prietencutine Buna dimineata in primul rand, vreau sa aud si eu parerea unor oameni competenti. Ieri am avut un accident, un domn nu a acordat prioritate acrosand o masina ... (vezi toată discuția)