Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Durata reparatie auto

Buna seara.
Am fost implicat intr-un accdent auto in care nu am fost vinovat. Dupa ce am incheiat amiabila, am ales sa-mi repar masina pe CASCO cu regres pe RCA-ul vinovatului (datorita faptului ca masina este noua, in garantie, iar service-ul nu 'are contract' cu Euroins-ul).

Am lasat masina in service, insa reparatia dureaza extrem de mult (a trecut mai bine de o luna), timp in care service-ul mai gaseste cate o problema la directie, mai cere un aviz de plata, mai lucreaza o zi si tot asa.
Am fost la o firma care furnizeaza masina de inlocuire, insa aceasta mi-a dat o masina timp de 7 zile (am citit legislatia, este calculata la numarul orelor de reparatie, etc.) si am zis ok, e destul pana acum.
Am vreo modalitate legala prin care sa suspend polita RCA pe perioada reparatiei? Sau a politei CASCO? Totusi, sunt privat de masina de mai bine de o luna.
Pot cere despagubiri in vreun fel pentru durata asta mare a reparatiei?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 15:18, 27 Septembrie 2019
Buna ziua,

Din pacate nu.
este vina service-ului pentru ca "lalaie" reparatia, nu a Asiguratorului.

Vorbiti la service si rezolvati cu baietii :).
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2019
Daniel Vidoe, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face in aceasta situatie ? aysel8993 aysel8993 buna ziua . in data de 23 aprilie 2011 mi.am gasit autoturismul marca volvo v50 avariat in fata porti. in urma sesizarilor de la politie a fost gasit vinovatul ... (vezi toată discuția)
Masina in service de 5 luni, reparatie neconforma raph90 raph90 Am avut un accident auto in luna mai 2023 care nu a fost din vina mea si in care am fost implicat impreuna cu alte 2 masini respectiv persoane. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Regres casco catre rca-ul vinovatului prietencutine prietencutine Buna dimineata in primul rand, vreau sa aud si eu parerea unor oameni competenti. Ieri am avut un accident, un domn nu a acordat prioritate acrosand o masina ... (vezi toată discuția)