avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Rectificare declarație anaf 2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Rectificare declarație anaf 2018

Bună ziua. În 2018 am depus declarația care a fost completata conform unui angajat care mi-a indicat sa bifez plata pt cass deși în acel moment nu munceam și deci nu aveam venituri care sa depășească plafonul. Acum am primit înștiințare ca datorez bani. După ce m-au învârtit de la secție la secție unde mi-au spus ca se poate recompleta online debifand cass, sistemul nu accepta, dând erori. Am fost la trezorerie din nou. Am dat de persoane care mi au spus ca asa ceva este imposibil. Pana la urma se poate rectifica online sau altfel? Le am trimis mesaje cu erorile și nu mi au dat nicio lămurire.
Cel mai recent răspuns: Samio , utilizator 11:50, 27 Septembrie 2019
Sunt doua aspecte. In declaratia unica va treceti ce venit aveti si pentru asta platiti impozit pe venit si separat, chiar daca nu aveti venituri, puteti completa partea referitoare la asigurarea pentru sanatate la care puteti opta chiar daca aveti venit zero. Se poate completa online debifand cass sau puteti depune declaratia unica rectificativa pentru anul 2018 la ghiseu. Va recomad aceasta din ultima cale pentru a fi mai sigur. Acum nu mai sunt cozi la ghisee. Poate nu completati ceva corect si de aceea apar erorile in recipisa primita la declaratia unica rectificativa pentru anul 2018.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Va multumesc pentru raspuns. Sunt mari cozile pentru ca de abia am fost (la 2 sectii, de mai multe ori). dar nu asta este problema, ci faptul ca angajata mi-a spus ca NU se mai poate completa pe hartie, doar online. altii angajati de la gestiune mi-au spus ca NU se mai poate rectifica nimic si sa platesc. online nu merge. am trimis din nou mesajele cu 'erorile'....bataie de joc , asa cum ne-am obisnuit..din pacate. cum ar fi sa imi plateasca angajata din cauza careia s-a intamplat acest haos?
Completati din nou online declaratia unica pentru 2018 si bifati casuta declaratie rectificativa.Nu mai completati contributia la sanatate.
desigur asta fac de 2 sapt. am trimis erorile catre anaf, dar inca nu este lamurita situatia. totul ramane subliniat cu rosu, desi am urmat toti pasii din ghid etc. la ghiseu fucntionarii au spus ca nu se poate face o cerere pe hartie, doar online. o sa mai incerc, o sa merg iar la ei ....orice as face totul ramane subliniat cu rosu si nu se valideaza. mersi pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica pfi Alina Constantin Alina Constantin Buna ziua, Am SPV-UL activat si dupa nenumarate incercari nereusite de depunere a Declaratiilor Unice ( Rectificativa pentru 2018 si Veniturile Estimate ... (vezi toată discuția)
Compensare de la anaf panseluta13 panseluta13 Anul trecut am obtinut venituri din chirii, mai mici decat salariul minim. Am depus declaratia unica si am optat pentru plata CASS. Am platit si impozitul si ... (vezi toată discuția)