avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Compensare de la ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Compensare de la ANAF

Anul trecut am obtinut venituri din chirii, mai mici decat salariul minim.
Am depus declaratia unica si am optat pentru plata CASS. Am platit si impozitul si CASS.
Azi am primit de la ANAF: Plati pentru CNP ..., cu "Va informam ca trezoreria statului a inregistrat si transmis catre sistemul informatic al ANAF, o operatiunea de compensare, inregistrata in acest sistem la data 29-07-2019, cu urmatoarele caracteristici:"
Sunt 4 fisiere, 2 pentru impozit pe venit, una cu plus 200 si una cu -200 (o suma mai mica decat am platit eu din estimarile facute) si 2 pentru CASS, cu + si -1140 lei (adica exact cat am platit pt CASS).
Anul asta am depus declaratia unica, completand doar 2019, ca pe 2018 era totul clar, nu aveam nimic de rectificat.
Ce inseamna asta? Ca-mi dau banii inapoi? Si de ce?
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
panseluta13, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:35, 31 Iulie 2019
Cel mai bine ar fi sa mergeti de urgenta la ei la ghiseu pentru a va da detalii. In declaratia unica depusa in acest an, pentru 2018 trebuia sa fi trecut din nou valorile din declaratia depusa anul trecut cu valorile estimate si aveati acolo un spatiu unde treceati ceea ce ati platit deja si va rezulta ca pentru 2018 nu mai era nimic de plata Acum nu era vorba sa rectificati ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica pfa, cass platit anticipat wrunning wrunning Buna ziua! Ca persoana fizica, in anul 2018, nu am avut niciun fel de venit si la finalul anului am achitat suma de 1440 lei, echivalentul a 6 salarii minime ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica rectificata pe 2018 valentinkiperi valentinkiperi Buna seara, Pe anul 2018 am obtinut venit dupa un apartament in chirie. Venitul annual brut a fost de 11900 si este mai mic decat 12 x salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica pfi Alina Constantin Alina Constantin Buna ziua, Am SPV-UL activat si dupa nenumarate incercari nereusite de depunere a Declaratiilor Unice ( Rectificativa pentru 2018 si Veniturile Estimate ... (vezi toată discuția)