avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa fãrã activitate economicã
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa fãrã activitate economicã

Bună ziua,

Am cîteva întrebări în legătură cu pfa.
Cît ar costa (rotunjit) taxele pentru înregistrarea unui pfa?
Dacă fac un pfa cu impozit pe venitul real şi nu am activitate economică, trebuie să plătesc ceva la stat?
ªi dacă nu am activitate economică, există posibilitatea să fiu radiat din registrul comerţului?
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
eugen_r2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxie , utilizator 19:54, 4 Decembrie 2009
(1) Nu stiu exact care sunt costurile infiintarii unei PFA, dar puteti afla mergand la Oficiul Registrului Comertului. Procedurile sunt mult mai simple decat in cazul SC.

(2) Daca optati pentru impunerea in sistem real si nu realizati nici un venit nu aveti nimic de plata sub forma de impozit. Va trebui sa platiti la Casa de Sanatate 5,5% CASS la nivelul salariului minim pe economie daca nu aveti si alte venituri.

(3) Cei de la Oficiul Registrului Comertului nu va radiaza daca nu aveti activitate.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
Iulian MANEA, Contabil
Mulţumesc.
Inteleg ca la casa de sanatate se platesc 5,5% din salariul minim pe economie, indiferent daca s-a realizat vreun venit ca PFA. Dar la casa de pensii se plateste vreo contributie, dupa acelasi sistem, procent din salariul minim? Eu as vrea sa inchei un contract cu cele doua case (sanatate si pensii) dupa ce imi fac PFA, si sa virez contributiile chiar daca se intampla sa nu am nici un venit. Este posibil? Si contributiile acelea facute chiar daca nu am avut venit realizat (daca se pot face si la casa de pensii) vor conta la pensionare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile pfa fata de bs si bass(fonduri) ContSters109653 ContSters109653 Caut sa gasesc un raspuns competent si corect vis a vis de obligatiile unei persoane fizice autorizate care obtine venituri in sistem real . Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit trecut in sistem real cris2279 cris2279 Buna ziua, Pana acum am avut PFA cu norma de venit, care a disparut de curand. Va rog sa imi spuneti pentru PFA in sistem real: 1. actele pe care trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pfa fara activitate larysamat76 larysamat76 Ma intereseaza care sunt implicatiile situatiei in care infiintez un PFA, dar nu am activitate timp de o perioada indelungata (ani). Se desfiinteaza automat de ... (vezi toată discuția)