avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Lipsa educatoarei de la grupa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Lipsa educatoarei de la grupa

Buna ziua!
Am copilul inscris la.o gradinita din Ilfov. De 2 ani persista o problema destul de deranjanta pentru noi parintii dar si pentru copii. Educatoare este foarte ocupata cu propriile proiecte din viata dansei. Aceat aspect a dus catre lipsa aproape a 3 zile din 5 a acesteia de la gradinita unde este angajata. Directoarea din cate stiu nu are cunostinta de plecarile atat de dese ale educatoarei, intrucat acesta isi desfasoara avtivitatea in alta cladire decat cea cu gradinita. Educatoarea nu ne aduce la cunostinta cand lipseste si nici cand pleaca in timpul programului ci ne " trezim la sf programului ca, copiii ne sunt predati ba de o doamna ba de alta fara sa stim cune sunt acestea. Parintii au mari retineri sa faca plangeri intrucat educatoarea este sustinuta foarte mult de primar si de alti edili. Va intreb din punct de vedere legal se poate face ceva? Plangere la inspectorat stiu insa mai departe? Dansa este angajata la stat si are un program de respectat, mai ales ca lucreaza cu copii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:50, 15 Octombrie 2019
Daca va feriti sa sesizati oficial, in scris, cu nr. de inregistrare/ data Inspectoratul judetean, primaria si scoala nu veti putea rezolva problema cu care va confruntati.
Sesizarile pot fi semnate de toti parintii afectati de situatia respectiva.
Vorbiți întâi cu directorul . Pentru dezvoltarea ei în carieră doamna are voie să absenteze și e normal să-și pună om în loc.
Daca fiecare salariat ar absenta atunci cand are chef, chiar daca lasa in loc femeia de serviciu, cum credeti ca s-ar mai putea vorbi de educatie in invatamant ?
In mod normal, genul de absente mentionate au regim de nemotivate si ar trebui sanctionate conform prevederilor din ROI al scolii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp pentru mers la toaleta Crinacora09 Crinacora09 Aș vrea să știu dacă există vreo bază legală prin care să se reglementeze pauze pentru mers la toaletă? Programul unei educatoare la grădiniță ... (vezi toată discuția)
Pentru ca educatoare veche sa se intoarca xandraok xandraok buna ziua avem si noi o problema ,fetita mea este inscrisa la gradinita motoc din sctorul 5, acum este grupa mijlocie anul acesta sa schimbat conducerea iar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori sa va impartasesc următoarea experienta ... Catalinaloghin Catalinaloghin Bună ziua. As dori sa va impartasesc următoarea experienta trăită de mine în ultima vreme pentru ca simt ca este un abuz. În data de 08.01.2024 mi am ... (vezi toată discuția)