avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... pentru ca educatoare veche sa se intoarca
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

pentru ca educatoare veche sa se intoarca

buna ziua avem si noi o problema ,fetita mea este inscrisa la gradinita motoc din sctorul 5, acum este grupa mijlocie anul acesta sa schimbat conducerea iar actuala directoare a schimbat toate educatoarele din gradinita noi grupa mijlocie ,toti parinti nu vrem aceste educatoare noi,batrane(58 ani),si foarte rele. Am incercat sa vb cu directoare insa nu vrea sa ne primeasca ce trebuie sa facem sa ne aducem vechile educatoare la grupa stelutele vesele care acum sunt stelutele plangacioase pentru ca toti copiii nostri le vor pe vechile doamne ed . ASTEPTAM RASPUNS DEOARECE NU STIM CE SA MAI FCEM
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:07, 26 Octombrie 2012
Buna seara,

Celeleate doamne educatoare mai sunt angajate in gradinita?

De unde stiti Dvs. cum sunt noile doamne educatoare? In afara de caracterizarea pe care ati facut-o mai sus, nu cred ca in doua zile "stelutele plangacioase" au putut sa faca o comparatie intre dumnealor. Poate doar ca primele erau tinere, iar acestea mai in varsta. Ganditi-va ca si Dvs. veti ajunge la un moment dat in situatia acestor doamne educatoare. Probabil ca numai atunci cand veti fi privita si tratata asa cum ati scris, o sa va aduceti aminte aceste cuvinte. Pe vremuri imi aduc eu aminte ca nu prea aveam optiuni in a ne alege educatorii.
Pentru ca stelutele dvs, sa devina din nou vesele, :) formati un comitet de initiativa si adresati-va Inspectoratului scolar si Primariei, care este ordonatorul principal de credite, poate" inmuiati", inima cuiva si acesti directori numiti pe criterii politice, nu vor mai face micutele stelute sa planga. :((

Sigur, la Primarie veti rezolva. Bafta!:)
Nu prea aveti cum. Educatoarele erau probabil pe CIM cu perioada deterimata, deci la incheierea contractului, directoarea are dreptul de a aduce pe cine doreste, e vorba si de autonomia unitatii de invatamant.
Alex_Munteanu a scris:

Nu prea aveti cum. Educatoarele erau probabil pe CIM cu perioada deterimata, deci la incheierea contractului, directoarea are dreptul de a aduce pe cine doreste, e vorba si de autonomia unitatii de invatamant.


Chiar daca erau pe perioada determinata,directoarea nu poate aduce pe cine vrea. Directoarea trebuie sa anunte inspectoratul scolar ca postul de educatoare este : Vacant,Continuitate,etc. Inspectoratul scolar va afisa apoi posturile libere din Bucuresti,si in urma notei descrescatoare de la examen de titularizare sau suplinire de la nota 10 pana la 5,cei care doresc sa lucreze la acea gradinita poate sa ceara ca vrea sa lucreze acolo.

Se pare ca vechea directoare a plecat,si locul de directoare a ramas vacant,cine a sustinut examenul,avand si gradul 2 in invatamant,a mers la sedinta publica de ocupare a posturilor in invatamant, si a cerut sa lucreze pe postul de directoare la acea gradinita,apoi cu noile educatoare,ori au sustinut examen si au luat,ori au venit altele si doamna directoare a organizat ca la grupa mare sa lucreze educatoarea batrana,iar la grupa mijlocie sa lucreze educatoarea tanara,sau cum o fi vrut doamna directoare.

Ptr alte probleme de acest gen,daca nu se rezolva la directoare,se merge la inspectorat ptr solutii,dar mici sanse. Nu parintii conduc,parintii pot sa reclame schimbarea educatoarelor numai daca au ceva motive reale impotriva educatoarelor,nu ca asa vrea cutare si cutare. Daca este asa,adica de ales dupa placul parintilor,de ce nu isi duc copii la gradinite particulare?

Nici primaria nu poate face nimic,deoarece educatoarele sunt angajate prin examen sustinut de ministerul invatamantului,nu de primarie,asadar,trebuie sa se inteleaga ca prin obtinerea unei note mari la examen,cel care a luat nota mare,i se pune in fata o lista cu posturi vacante,si daca ii convine vreun post de pe lista,sa spuna si i se ofera postul.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
Tarzan2012, utilizator
Buna ziua,
copilul meu este inscris la o gradinita din sectorul 3 si de cateva zile are o doamna educatoare in varsta de 72 de ani. Este legal sa profeseze inca? In cele 3 zile de cand este la clasa deja au aparut discutii, copii au inceput sa vorbeasca de cum sunt pedepsiti etc. Eu respect varsta dar nu pot sa nu pun la indoiala capacitatile fizice, riscurile, abilitatile unei persoane de aceasta varsta. Ce am putea sa facem fara sa jignim, fara sa suparam , fara sa aiba repercusiuni asupra copiilor, dar totusi sa o schimbam pe aceasta doamna? Multumesc

Alte discuții în legătură

Solicitare de păstrare la catedră a cadrului! a21alex a21alex Bună ziua, mai întâi o să mulțumesc anticipat tuturor celor ce vor binevoi a ne ajuta cu un sfat. Noi, părinții, avem la Grădiniță, pentru ... (vezi toată discuția)
Repetent la gradinita?!? laura4u78 laura4u78 Mi-am inscris baietelul la gradinita de stat anul trecut in septembrie. Avea 2 ani si 8 luni si a fost acceptat. Acum mi se spune ca trebuie sa repete grupa ... (vezi toată discuția)
Suplinitor flori_minicards flori_minicards Buna ziua in luna octombrie am sustinut un concurs pentru educator nu am luat concursul dar am obtinut nota 6,25 iar o prietena 7,35 Doamna Directoare ne-a ... (vezi toată discuția)