avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Repararea mașinii vinovatului după constatarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Repararea mașinii vinovatului după constatarea amiabilă: cum se procedează dacă cel lovit s-a răzgândit, spunând că nu mai vrea să se complice cu asigurătorul?

Buna ziua.
Am fost implicat intr-un accident in care am fost vinovat. Cel din fata a franat brusc, eu neatent si am intrat in el. Au fost doar pagube materiale, bara spate sparta la el, la mine far spart, aripa indoita, etc.
Am facut constatare amiabila. Persoana respectiva a facut o programare la asigurator, dar nu s-a mai prezentat, raparandu-si bara prin lipire, fiind sparta foarte putin, spunand ca nu mai doreste sa se complice cu asiguratorul. Asta spune persoana, dar nu am nicio garantie ca nu va merge la asigurator. Nu pot sta cu masina nereparata pana se hotaraste.
Ce pot face?
Pot lua o autorizatie de reparatie in cazul acesta?
Constatarea amiabila are un termen maxim de depunere?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 19:48, 16 Ianuarie 2020
Buna ziua,

Vreau sa va ajut, insa nu inteleg urmatorul lucru:

In prima faza, ati spus ca sunteti vinovat de producerea evenimentului rutier.
In a 2-a faza, spuneti ca nu puteti sta cu masina nereparata pana se hotaraste pagubitul.

Intrebarea mea este.. ce treaba aveti cu pagubitul? Este problema lui cand isi repara masina si cand face demersurile necesare (daca le face).

Sa nu faceti o confuzie: dumneavoastra ca si vinovat nu veti beneficia de despagubirile de pe polita RCA, ci veti repara autovehiculul in regie proprie (asta daca nu cumva aveti incheiata si o asigurare CASCO si reparati masina pe asigurarea CASCO).

Mult succes!
Multumesc mult pentru raspuns.
Nu am fost chemat pentru constatare. Daca eu repar masina cum se mai poate face constatarea?
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
bklash3, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Constatarea o face asiguratorul vinovatului doar la masina pagubitului. Masina ta o poti repara cand vrei. Tu nu mai ai treaba cu pagubitul. Daca pagubitul isi repara pe asigurarea ta, la urmatoarea asigurare vei plati mai mult,
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
hdanny, utilizator
Acelasi caz, la mine asiguratorul lui, omniasig, Bucuresti, a cerut sa vin si eu sa faca constatarea fizica a masinilor, Sa constate ca accidentul este real asa cum este declarat in intelegerea amiabila si nu un accident fals declarat in amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto dieter-adrian dieter-adrian Buna seara In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)
Accident, daune minore, constat amiabil. Îmi pot repara mașina înainte de programarea pentru constatarea daunelor? dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua. In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)
Intelegere amiabila unlucky unlucky Buna ziua, Va rog sa-mi spune-ti, care este termenul pentru declararea accidentului catre asigurator in cazul in care se face intelegere amiabila. De fapt ... (vezi toată discuția)