avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident, daune minore, constat amiabil. Îmi pot ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident, daune minore, constat amiabil. Îmi pot repara mașina înainte de programarea pentru constatarea daunelor?

Buna ziua.
In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat tarziu schimbarea directiei,nu am apucat sa franez la timp si am intrat in el. Lovind din spate,sunt vinovat. Am facut amiabila,daunele find minore ( bara sparta la el) si bara fata la mine plus radiator spart,impins de carlig.
Am rezolvat cu asigurarea,ne-am inteles si suntem progamati pentru constatare pe data de 26.10 ,ce'i drept cam tarziu,stiind ca timpul maxim pentru constatare daune este de 5 zile,dar na,e ok. Intrebarea mea,eu,cel vinovat,imi pot repara masina pana la constatare? Avand in vedere ca ar trebuii sa schimb toata partea fata ( radiator,bara,armatura)
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 19:27, 15 Octombrie 2017
Categoric, NU. Daca va reparati autoturismul inspectorul de daune ce avarii va constata?
ing. Ioan Ciobanu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tinand cont ca dvs NU DORITI sa cereti plata unor despagubiri ca urmare a accidentului produs si ati incheiat intelegerea amiabila, va trebui sa depuneti imediat formularul CA catre compania de asigurari la care aveti incheiata polita RCA.

La asigurator veti depune formularul CA si veti completa o declaratie tipizata. Dupa aceasta asiguratorul va va elibera documentul de introducere in reparatie,
O data ce aveti documentul de introducere in reparatie puteti repara masina si nu va trebui sa asteptati pana constata celalalt asigurator dauna pentru celalat autovehicol!
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Autorizatia de reparatie imi va fi eliberata dupa constatare,asa mi s-a spus la asigurator,dar nu mi se pare in regula sa astept 3 saptamani sa mi se faca o constatare,mai ales ca am facut amiabila,unde am specificat clar datele si ca sunt vinovat. Mi s-a spus ca nu am voie sa modific masina,eu ne-stiind ca radiatorul mi'e spart,ulterior am observat.
Care din asiguratori? Ai lui? Dacă erați din alt oras cum se făcea constatarea?
Asiguratorul meu,asa mi'a spus "nu aveti voie sa modificati masina pana la data de 26,cand se va face constatarea"

Alte discuții în legătură

Accident auto dieter-adrian dieter-adrian Buna seara In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)
Acte cerute de asiguratorul rca al vinovatului. e un abuz? kartush1977 kartush1977 Salut pe aceasta cale pe toti membrii foumului si pun cateva intrebari legate de un accident in care am fost lovit din spate. Mai exact treaba sta cam asa: am ... (vezi toată discuția)
Repararea mașinii vinovatului după constatarea amiabilă: cum se procedează dacă cel lovit s-a răzgândit, spunând că nu mai vrea să se complice cu asigurătorul? bklash3 bklash3 Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident in care am fost vinovat. Cel din fata a franat brusc, eu neatent si am intrat in el. Au fost doar pagube ... (vezi toată discuția)