avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Societate straina presteaza munca cu angajatii proprii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Societate straina presteaza munca cu angajatii proprii in Romania

Buna ziua, am si eu o nelamurire, este legal ca o societate straina (HU) sa presteze munca prin angajatii proprii (cetateni HU), in baza unui contract de prestari servicii ce are ca si obiect faptul ca executantul va efectua lucrari de industrie alimentara, ambalare si manevrare la punctul de lucru al Beneficiarului? Exista o limita de timp pentru care acestia pot presta aceasta munca pe teritoriul Ro? sau o serie de conditii specifice reglementate undeva anume?Angajatii se supun legislatiei agajatorului, adica cea maghiara? In speta, aceasta firma vine cu angajatii proprii pentru a presta munca in cadrul fabricii Beneficiarului. Aceasta societate nu are sediu/punct de lucru in RO.
Cel mai recent răspuns: Frantzy16 , utilizator 10:36, 30 Octombrie 2019
Cum presteaza , sunt detasati ?
Conform lg. 16/2017 privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale art. 2 lit. b , da, ii putem incadra ca fiind salariati detasati, dar noi nu am vazut propriu-zis fisele de detasare. Noi avem incheiat un contract de prestari servicii cu firma respectiva iar aceasta firma vine cu angajatii proprii si presteaza munca de ambalare, in sensul ca li se spune ca au de ambalat x kilograme iar ei ambaleaza si sunt platiti la kg. Problema e ca aceasta munca nu este una temporara, noi avem nevoie de acesti oameni in mod continuu si apelam la aceasta firma din cauza lipsei de forta de munca in zona. Ne-ar intersa sa aflam ce reguli/legislatie trebuie sa respecte si sa indeplineasca aceasta firma prestatoare pentru a lucra legal la noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o intrebare referitor la inregistrarea in revisal ... lavinia.turcanu lavinia.turcanu Buna ziua. Am o intrebare referitor la inregistrarea in Revisal a detasarii in cadrul prestarii serviciilor transnationale. Unde se inscrie detasarea? La ... (vezi toată discuția)
Detasare strainatate, revisal georgianahandac georgianahandac buna seara stiti cumva detasatii in strainatate nu se trec in revisal ? adica detasarea nu se trece in revisal ? (vezi toată discuția)
Delegare in strainatate vs detasare transnationala Geri2021 Geri2021 Buna ziua! Ati putea oare sa ma ajutati cu lamurirea unei situatii neclare privind [b]detasarea transnationala[/b] vs [b]delegarea externa[/b]? O firma ce ... (vezi toată discuția)