avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme intabulare act de adjudecare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme intabulare act de adjudecare

Buna ziua,
Am achizitionat un imobil in suprafata de 134 mp, am depus actul de adjudecare in vederea intabularii, iar raspunsul celor de la cadastru este ca trebuie rectificat actul de adjudecare si sa se mentioneze ca suprafata este de 34 mp, pe motiv ca a existat o eroare la cadastru acum mai bine de 15 ani ! Toate astea in conditiile in care exista contract de ipoteca pe suprafata de 134 mp, exista CF cu suprafata de 134 mp si fizic exista 134 mp.
Ce pot sa fac in aceste conditii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apreciez că ar trebui formulată o acțiune în constatare, se va administra inclusiv o expertiză cadastrală iar pe baza hotărârii din care va rezulta fără dubiu suprafața, veți obține și rectificarea din cf!
Ok, dar eu am cumparat de buna credinta si am achitat un pret pentru 134 de mp. Ce se intampla in cazul in care se constata ca a existat acea eroare veche a celor de la cadastru ? Ce optiuni am? Multumesc.
Impotriva incheierii prin care s-a respins inscrierea in cartea funciara puteti formula cerere de reexaminare, cerere care se soluționează de către registratorul-sef.

Daca situatia de fapt este cea prezentata de dvs. si cererea de reexaminare este corect motivata, va puteti rezolva problema inca din acesta faza, fara a mai fi nevoie sa va adresati instantei de judecata.

Cererea de reexaminare este obligatorie, fiind vorba de o procedura prealabila formularii unei cereri in instanta care vizează înscrierea în cartea funciară a unui act sau a unui fapt
juridic.
Cand v-a fost comunicata incheierea de carte funciara?

Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Cartea funciara a trimis ieri catre executor, referat pentru rectificarea suprafetei in actul de adjudecare. Banuiesc ca e imposibil ca executorul sa faca asta, avand in vedere faptul ca toate documentele de la dosarul de executare sunt pe 134 mp.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
IONUT CRACIUN, Consultant credite si finantari
Inteleg ca sunteti in faza in care OCPI v-a comunicat ( executorul se ocupa de intabularea din oficiu a actului de adjudecare, de aceea referatul i-a fost comunicat acestuia) un referat de completare. Discutati cu executorul in acest caz sau mergeti la un avocat cu toate actele pentru analiza. Solutii concrete nu se pot da in astfel de situatii pe forum,
daca se emite incheiere de respingere va trebui sa urmati procedura pe care v-am mentionat-o in postarea anterioara.

Si eu apreciez ca executorul judecatoresc nu poate modifica actul de adjudecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament cu litigiu notat in cf - expunere okadan okadan Buna ziua, Sunt in proces de achizitie imobil (apartament intr-un complex rezidential nou) pentru care am achitat avans si am antecontract. Recent, in urma ... (vezi toată discuția)
Problema cadastru Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am un teren proprietate a mea , o casa, o magazie si o fosta moara. Pe acest teren exista si primaria impreuna cu curtea primariei. Primaria si-a facut ... (vezi toată discuția)
Nulitate ContSters221975 ContSters221975 un act de adjudecare poate fi anulat-nulitate relativa/absoluta - pe dreptul comun sau doar pe calea contestatiei la executare..Poate fi desfiintat amiabil, ca ... (vezi toată discuția)