avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trebuie să fac voluntariat în cadrul unui laborator, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trebuie să fac voluntariat în cadrul unui laborator, dar sunt în concediul de creștere a copilului. Mă afectează în vreun fel contractul de muncă fără plată?

Buna seara, sunt in CCC si studenta la master Biologie medicală.
Am terminat facultatea de Biologie și trebuie sa fac voluntariat in cadrul unui laborator pt a obține certificatul de libera practica de la Ordinul Biologilor. Voluntariatul trebuie sa fie cu contract de munca fără plata. Ma afecteaza in vre-un fel acest contract tinand cont de CCC ? Sunt in CCC din 1.02.2019 si CIM a încetat la 1.08.2019. Va multumesc frumos !
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 10 Noiembrie 2019
Voluntariatul nu are cum sa fie cu contract de munca fără plata....

Voluntariatul se face in baza Legii 78/2014 si numai in anumite conditii
Voluntariatul cu adeverinta nu este acceptat de Ordinul Biologilor. Ei spun ca imi trebuie contract de munca pe 6 luni de zile dar fără să fiu plătită.... Ca un stagiu de practică. Dar cu contract. Si eu ma gândeam ca daca tot stau acasa, sa fac acest lucru.

Cornel Vasile a scris:

Voluntariatul nu are cum sa fie cu contract de munca fără plata....

Voluntariatul se face in baza Legii 78/2014 si numai in anumite conditii

Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Melania91, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am explicat mai sus ca nu exista sa ceva ... contract de munca fără plata.

Puteti incheia un contract de internship . Perioada în care internul a desfășurat activitatea în baza contractului de internship se consideră vechime în muncă, și, după caz, vechime în specialitate, în funcție de tipul activității.

Legea 176/2018
[ link extern ]
Buna ziua, depuneti in scris la Ord Biologilor o cerere privind tipurile de contract acceptate. Mentionati si situatia dvs.

Sunt obligati sa va dea un raspuns scris, in 30 de zile.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Incepand cu 06.05.2019, pe durata CCC puteti realiza , pe an calendaristic, un venit net care nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei ...adica, echivalent a 520,8 lei net/luna)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca in ccc ionut.dally ionut.dally Buna ziua. Pot obtine venituri din contract individual de munca, în limita a 6250 lei net/an, daca ma aflu in concediu de crestere a copilului? Va multumesc! (vezi toată discuția)
venit in perioada ccc Roxana Tds Roxana Tds Buna ziua! Pe perioada Ccc pot realiza venituri din indemnizația de cenzor de la o societate pe acțiuni? Nu este contract de munca este numire conform ... (vezi toată discuția)
Pot lucra pe langa ccc? Dita.Iudita Dita.Iudita Buna ziua! Sunt in ccc pe perioada de 2ani si m-ar interesa daca in aceasta perioada pot lucra fara sa pierd acest drept? Am inteles ca noua lege permite sa am ... (vezi toată discuția)