avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Am probleme cu vecinul din cauza gardului, care a fost ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Am probleme cu vecinul din cauza gardului, care a fost pus în urma unei înțelegeri cu fostul proprietar și nu corespunde cu ce e în acte. Îmi poate lua vecinul cât teren vrea?

Am cumparat o casa cu teren mai mult lung decat lat . Fostul propietar cand sa intabulat a ajuns la un acord cu unul dintre vecini sa mute gardul cu 1 m în curtea mea dar gardul nu la mutat si eu am cumparat propietatea cum era înainte acum dupa 2 ani vecinul ma preseaza sa mut eu gardul ca asa a avut întelegerea cu fostul propietar , într-adevar am mai mult cu 20 de m decat intabularea dar nu cu 50 cum vrea vecinul.ce pot face în cazul asta sa mut gardul ? Vecinul ma ameninta cu judecata ca el acum 100 de ani avea teren în fata casei mele si cu actele care le are îmi ia pamantul . Mentionez ca daca as muta gardul cum vrea vecinul nu mai am acces în gradina îmi ramane 2m din peretele casei si gard.
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:25, 15 Noiembrie 2019
trebuie sa mutati cf cadastrului. Verificati la primarie daca era topometrist.
La primarie era terenul cum se afla acum împrejmuit cu gard si fundatie .
ati cumparat o suprafata si ati intabulat, ce aveti in acte, asa trebuie sa fie si in realitate. Aduceti un cadstrist sa masoare si sa va intaruseje unde trebuie sa aveti gardul.
Si dumneavoastra si vecinul trebuie sa aduceti un topometrist sa va masoare ce aveti in acte. Aici nu merge cu tragem gardul pe unde ne place. Nu aveti acte? Le faceti. Aveti in plus? Atunci habar nu am cum se face. Discutati la primarie sau intrebati pe acet forum sa va consilieze un avocat si il platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare! părinții mei dețin un teren intravilan pe care este ... Shurubelu Shurubelu Salutare! Părinții mei dețin un teren intravilan pe care este o construcție! Terenul este primit moștenire iar în actul de donație scrie \"teren cu ... (vezi toată discuția)
Violarea domiciliului dimucosmin dimucosmin În lipsa și fără permisiunea mea, vechiul proprietar de la care am cumpărat un teren și pe care am construit casa in care locuiesc a intrat cu 2 mașini ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Andreea cip Andreea cip In cazul uzucapiunii...pe cine dau in judecata,?fostul propietar sau pe vecinul ca nu.mi semneaza de vecinatate? (vezi toată discuția)