avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

In cazul uzucapiunii...pe cine dau in judecata,?fostul propietar sau pe vecinul ca nu.mi semneaza de vecinatate?
Cel mai recent răspuns: Andreea cip , utilizator 10:23, 13 Iulie 2017
Daca vecinul nu semneaza p.v de vecinatate nu se poate intabula proprietatea. E vorba de teren sau de casa? prea putine detalii........ ca sa pot oferi raspunsuri.
Daţi mai multe detalii.

Cine este proprietar în cartea funciară ? În ce zonă a ţării se află imobilul ? De când folosiţi imobilul ?
Veniti cu detalii, nu inteleg despre ce discutam.
Buna seara..am mai scris in alte mesaje despre situatia mea.bunicii mei au cumparat in 1982 o casa cu 200 mp.nu se faceau acte pe mai mult pamant.suprafata reala este de 1925 mp.pana in 1995 am folosit intreaga suprafata..pana au venit cu masuratori de la comisia primariei cred..atunci vecinul a spus ca jumatate din teren este al lui din neamul lui...si ne.a pus sa imprejmuim 800 mp cu gard...nu am avut cum sa demonstram ca detinem mai mult.acum fosta propietara a gasit un testament de la sotul ei care a murit in care scrie ca ii lasa 1925 mp in deplina folosinta dupa moartea lui.actul a fost facut in 1961 si sotul ei a murit in 1964..ea s.a folosit de acest teren pana cand vecinul a intrat pe propietatea ei si s.au judecat pe acest teren.judecatoria a decis sa foloseasca 808 mp din acest teren.are hotatrare judecatoreasca dar era in timpul colectivizarii..aceasta doamna cand ne.a vandut ne.a spus ca are cei 1925 mp.bunicii mei atat au platit si atat au folosit pana in 1995..noi am tot incercat sa facem acte pe acesti 800 mp dar nu s.a putut deoarece vecinul vrea sa ia gradina noastra.noi avem imprejmuit cu gard cei 808 mp si folosim aceasta gradina din 1982. Ce putem face in aceasta situatie ca vecinul ne ameninta ca ne lasa numai cu 200 mp cat avem in acte.....va rog sa ma ajutati cu un raspuns...o seara placuta.
Nu mai conteaza ce a fost pe timpul colectivizarii.Cine are titlu de proprietate si pe ce suprafata? perioada in care terenul a fost la CAP nu se ia in calcul la uzucapiune. spuneti ca ".bunicii mei atat au platit si atat au folosit pana in 1995.." Ce s-a intamplat dupa 1995 de ce nu au mai folosit cei 1925 mp?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2017
ContSters429609, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate Andreea cip Andreea cip Buna seara..din nou...tot merg din avocat in avocat dar e foarte greu sa se gaseasca o solutie pentru problema incurcata cu care ma confrunt...daca bunicii mei ... (vezi toată discuția)
Se poate revendica? Andreea cip Andreea cip Buna ziua din nou..am mai scris pe 3 iunie despre problema mea .acum a aparut o dovada noua si as dori daca se poate sa.mi spuneti cat ma poate ajuta actul pe ... (vezi toată discuția)
Trafic de influenta..abuz in serviciu? Andreea cip Andreea cip Buna ziua..sunt pe acest forum de anul trecut..am mai scris despre problemele mele..problema de acum este urmatoarea: daca am depus o cerere la primarie in ... (vezi toată discuția)