avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna! - pensie de întreținere neplătită de trei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna! - pensie de întreținere neplătită de trei ani, consecințe

Prietenul meu are un copil cu fosta iubită de 3 ani si pana in momentul de față el nu a plătit pensia alimentara ..ea la dat in judecata si cere pensie de cand sa nascut copilul pana acum! Intrebarea mea este: Daca ei nu au stabilit nimic atunci de pensie ,ea poate cere acum si din urma? El poate face închisoare cu executare? A si inca ceva...La calculele pensie se ia in considerare ratele bancare?? Multumesc din suflet
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Deeamari , utilizator 00:26, 23 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia se va stabili si trebuie platita de la data introducerii cererii.
Pensia maxima ce se va stabili, va fi de 1/4 din venitul net. Acuma depinde cum argumenteaza, daca reuseste sa se scada intai ratele la banca, conteaza cand le-a facut, cati bani ii raman etc..

Daca imi permiteti un sfat, ganditi-va bine inainte de a concepe copii cu individul asta, nu se va purta diferit cu copilul dvs in caz ca va despartiti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
Din fericire nu este vina lui pt povestea lor ...Ea a plecat inainte sa nască la fostul ei soț și s-au recăsătorit...Prietenul meu a fost acolo cand a născut ea ,insa această femeie i-a făcut vânt..Ea având doi copii din fosta si recent actuala căsătorie...A încercat să îi țină pe ambii bărbați langa ea si cand a realizat ca nu este posibil...A intentat proces,pe ideea ca el are salariul undeva la 3500 de lei și va obține cel puțin 6-700de lei.. însă salariul lui este 1400 de lei din care 800 merg la rate...E o poveste ciudata..ea este cu 10 ani mai in varsta,o fostă pușcăriașă...si cred ca asta spune multe oricum multumesc de raspuns! Va doresc o viata plina de zâmbete și de oameni buni!

gi-jane2 a scris:

Pensia se va stabili si trebuie platita de la data introducerii cererii.
Pensia maxima ce se va stabili, va fi de 1/4 din venitul net. Acuma depinde cum argumenteaza, daca reuseste sa se scada intai ratele la banca, conteaza cand le-a facut, cati bani ii raman etc..

Daca imi permiteti un sfat, ganditi-va bine inainte de a concepe copii cu individul asta, nu se va purta diferit cu copilul dvs in caz ca va despartiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obține recalcularea pensiei de întreținere începând cu anul 2011 și până la data pronunțării hotărârii? Lolajimbita8 Lolajimbita8 Bună ziua.Am următoarea speță la are aș dori să îmi dați un răspuns legal. Sumt divortat din anul 2011 si am o fată în vârstă de 11 ani. Prin ... (vezi toată discuția)
Daca termin divortul pana nasc ce se intampla cu copilul Gabytza7 Gabytza7 Buna seara am urgent nevoie de niste raspunsuri daca se, poate. Ma numesc Gabriela am 24 ani in urma cu 8 ani mam casatorit ,dar de 2 ani de zile nu mai ... (vezi toată discuția)
Paternitate addy28 addy28 Buna,am o probleme mai delicata:sint recasatorita si din prima casatorie am doi copii.La vremea respectiva(cind am divortat,1992)fosta mea soacra era medic,si ... (vezi toată discuția)