avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Buna,am o probleme mai delicata:sint recasatorita si din prima casatorie am doi copii.La vremea respectiva(cind am divortat,1992)fosta mea soacra era medic,si prin relatii si falsuri a facut in asa fel ca cel de al doilea copil sa nu fie recunoscut de catre tata cu toate ca este tatal copilului.Nu mi a platit pensie alimentara,de fapt asta era si scopul,copilul poarta totusi!numele tatalui.referitor la falsuri:a depus o adeverinta la dosar din care rezulta ca nu poate avea copii!Trebuia sa mergem la un test de paternitate dar eu am primit instiintarea exact in ziua in care de fapt trebuia sa ma prezint la institutul medical pentru a face acel test,neavind cum sa ajung la timp s a crezut ca nu doresc sa fac testul.In prezent fostul sot e recasatorit si sotia lui este insarcinata!!!Eu doresc sa fac acel test si sa demonstrez existenta acelor falsuri de la dosar si mai ales ca fiica mea a fost privata de niste drepturi ce i se cuvineau.Fiica mea are acum 18 ani,ar putea ea in numele ei sa deschida un proces?Stiu ca e complicat,vi am spus in mare despre ce este vorba,nu am intrat in amanunte deoarece e mult de spus,doresc sa va spun ca la divort au existat persoane care au depus marturii false si pe care nu le am vazut in viata mea!Va rog mult,daca exista vreo posibilitate,sa ma ajutati.
Cu respect Addys
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 18:16, 16 Martie 2010
e destul de delicata speta,consultati un avocat sa va ajute si faceti actiune in instanta.Succes!
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
Cristina Voicu, Avocat
Va mutumesc pentru raspuns.O zi buna in continuare!
vai, mai doamna, cum de ati stat 18 ani fara pensie?
cum poarta copilul numele tatalui?
daca acest copil s-a nascut pana sa ramana divortul definitiv, se prezuma ca acest copil e al sotul. daca omul " nu poate" avea copii, trebuia sa va actioneze pt tagada a paternitatii. banuiesc ca a facut-o. cum s-a terminat? pe cerfificat acum, in dreptul tatalui e liniuta?
in fine, acest copil isi poate actiona in judecata "tatal" si intr-un final, va primi pensie pana la 26 de ani, daca face dovada ca-si continua studiile si nu are venituri .


imi cer scuze de greseala
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
ContSters79003, utilizator
aveti doi copii cu fostul sot.
pt. cel de-al doilea copil, nu s-a platit pensia alimentara , intrucat fostul sot a probat in instanta ca nu poate avea copii .
pai si at. primul copil al cui este ?? acesta a fost recunoscut de fostul sot ??
pe primul l-a putut concepe iar pe cel-de-al doilea nu ??
si cum apare cel de-al doilea copil pe numele fostului sot daca acesta nu l-a recunoscut ??

copilul dvs. daca a implinit varsta de 18 ani il poate da in judecata pe tatal sau , pt. stabilirea paternitatii .
tot astfel poate solicita obligarea parintelui la plata pensiei de intretinere, insa aceasta pensie se va acorda de la data introducerii cererii, iar nu retroactiv .
si primul copil este tot al lui!Al doilea copil in momentul in care s a nascut a fost inregistrat cu numele tatalui si nu s-a cerut sa se schimbe numele.In legatura cu pensia alimentara ,daca se dovedeste ca a folosit acte false la dosar si martori care au depus marturii false, nu se poate in acest caz sa i plateasca eventual daune morale?
Totusi copilul a fost privat de niste drepturi,sau nu?

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Lemg Lemg Buna ziua!...am sa va expun un caz si astept din partea d-voastra opinii,pareri si sfaturi!...o buna prietena se confrunta cu urmatoarea situatie...sotul ei a ... (vezi toată discuția)
Infirmare prezumție de paternitate. se pot solicita daune morale și materiale? Vârlan Alexandra Vârlan Alexandra Buna seara. Prietenul meu a fost căsătorit și din acea căsătorie a ieșit un copil pe care l-a crescut timp de cinci ani. A divorțat și a plătit pensie ... (vezi toată discuția)