avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante

buna ziua.sunt citat de catre o companie de telefonie care urmareste recuperarea unei datorii pe care o am fata de ei.as dori va rog sa stiu care ar putea fi consecintele in cazul neprezentarii mele la acest proces.exista riscul sa suport vreo condamnare de la 3 la 6 luni?
Buna ziua !
Nu suportati nici o condamnare cu inchisoarea , dar veti pierde sigur procesul si urmeaza executarea silita a bunurilor dumneavoastra !
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Asa cum a precizat si distinsul meu coleg, recuperarea unei creante nu are nicio legatura cu penalul, in speta cu inchisoarea...daca aveti o datorie, va sfatuiec sa o platiti de buna-voie pentru ca daca se ajunge la executare silita veti suporta costuri suplimentare!
blaga66 a scris:

buna ziua.sunt citat de catre o companie de telefonie care urmareste recuperarea unei datorii pe care o am fata de ei.as dori va rog sa stiu care ar putea fi consecintele in cazul neprezentarii mele la acest proces.exista riscul sa suport vreo condamnare de la 3 la 6 luni?

Nu exista nici un risc sa suportati vre-o condamnare, pentru ca neprezentarea la proces nu reprezinta infractiune.
Insa cu siguranta ca se va pronunta o hatarare judecatoreasca prin care veti fi obligat la plata debitelor, penalitatilor si a cheltuielilor de judecata, urmand a fi executat silit daca nu achitati de buna-voie debitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment iancu123 iancu123 ce se intampla cu un fost administrator de firma, care a fost obligat printr-o hotarare definitiva sa plateasca din averea personala, datoriile firmei aflate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un abonament la vodafone. pe care nu l-am mai plătit.. ... Marian244 Marian244 Buna ziua, am un abonament la vodafone. Pe care nu l-am mai plătit.. vodafone m a dat la o firmă de recuperare am primit o somatie de la firma de recuperare ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata madalinutzas madalinutzas o firma de furnizare servicii de tv tel si internet m au dat in judecata termenul a fost p 10 01 13 nu m am prezentat dar pe site ul judecatoriei am vazut ... (vezi toată discuția)