avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrare discount comercial
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrare discount comercial

Buna ziua, nelamurirea mea este legata de contarea pentru inregistrarea discount-ului comercial pentru marfuri, nu stiu daca am inteles bine din ce m-am documentat, eu am inteles ca in situatia in care discount - ul comercial este pe aceeasi factura cu marfa, atunci nu se inregistreaza printr-o contare, ci se scade din valoarea marfii.
Spuneti-mi va rog daca e asa, iar daca e asa, cum se face nir-ul daca factura are mai multe tipuri de marfa, din care scad discount-ul? pentru ca scadera discount-ului va influenta valoarea stocului.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:27, 24 Noiembrie 2019
Pe un rand separat se inregistreaza discountul doar la rubricile adaos comercial si TVA neexigibil cu semnul minus. Deci, nu se influenteaza valoarea marfii intrate.
Si pentru discount comercial ce cont sa folosesc, 609?




Iulian Manea a scris:

Pe un rand separat se inregistreaza discountul doar la rubricile adaos comercial si TVA neexigibil cu semnul minus. Deci, nu se influenteaza valoarea marfii intrate.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu scuzele de rigoare, inregistrarea este:

4426 = 401 cu valoarea TVA aferenta discountului cu semnul minus
401 = 378 cu valoarea discountului cu semnul plus

Contul 609 se foloseste cand se emite factura distincta pentru reducerile oferite.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2019
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere comerciala ulterioara DANNUTZA85 DANNUTZA85 Cum ne scadem cu marfa in baza unei facturi de discount comercial, aferenta unei facturi ulterioare. Inreg contabile este 401=% ... (vezi toată discuția)
Sold 378 negativ denisa2011 denisa2011 buna ziua am un magazin de produse de instalatii, am introdus marfa detail pt ca vand si la persoane juridice si la persoane fizice.Programul face singur ... (vezi toată discuția)
Inregistrare decont Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu buna seara! va rog sa ma indrumati cum sa fac am o factura de marfa cu discount firma fara tva...inregistrarea mea ar fi : 371 = % ... (vezi toată discuția)