avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi mostenire imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi mostenire imobil

Dupa mortea mamei sa facut sucesiunea doar la bani intre tata si copii si sa decis sa ramana fara succesiune. cu apartamentul. Tatalui acesta poate lasa prin testament doar la un copil cota lui de apartament inclusiv partea cuvenita de la sotie?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:16, 4 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, Da, poate face testament in acest sens. Dar, prima data trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma mamei si cu privire la apartament.
Ce se intampla daca tatal nu va dezbate succesiunea la apartament de pe urma mamei dar va fi un unic mostenitor testamentar dupa tata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se intampla nimic.
Se va uita la testament si-l va pune în ramă, neputând să îl valorifice fără dezbaterea succesiunii după mama si pentru apartament.
In baza testamentului, la decesul tatălui, va trebui dezbătută succesiunea.
Iar masa succesorala după tata include și cota moștenită de la soție (mama). Cota pentru care nu exista acte de proprietate, nefiind dezbătută succesiunea și pentru locuință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament deduanca deduanca Bună seara. Tata e mort de 14 ani. Mai am un frate,si pe mama în viața. Nu avem succesiunea făcută. Avem un apartament cu 2 camerei. Fratele meu spune ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire carmen bodeanu carmen bodeanu Bună ziua! în urma decesului mamei mele,pe lângă cota ei parte dintr-un apartament care-mi revine (am făcut certificat de mostenitor la decesul tatalui ... (vezi toată discuția)
Succesiune michel58 michel58 Buna ziua! In anul 2008 a decedat tata, nu a fost dezbatut succesiunea dupa decesul lui. Iar in anul 2014 a decedat si mama si inaintea decesului cu 4 ... (vezi toată discuția)