Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Posibilitate reducere amenda

Buna ziua.

In data de 05.01.2020 am luat o amenda de viteza. La momentul respectiv punctul de amneda era 223lei. Ulterior, cateva zile mai tarziu, guvernul a emia o ordonanta de urgență in care a plafonat punctul de amenda la 143 lei, citez: "in perioada ianuarie-31.decembrie 2020".

Am vreo sansa, prin contestatie, sa reduc amenda, folosindu ma de aceasta OUG?

Mulțumesc!
Da, pe principiul că beneficiați de legea contravențională mai favorabilă!
Chiar dacă ordonanța care a înghețat punctul de amenda la 145 lei nu cuprinde dispoziții tranzitorii.
Mulțumesc!

Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen a scris:

Da, pe principiul că beneficiați de legea contravențională mai favorabilă!
Chiar dacă ordonanța care a înghețat punctul de amenda la 145 lei nu cuprinde dispoziții tranzitorii.

Cu plăcere!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de urgenta modificare valoare punct amenda Senocico Senocico Am luat o amenda de 9 puncte (punct amenda 223 de lei). Dupa cateva zile, printr-o ordonanta de urgenta (vezi la final) punctul de amenda s-a micsoarat la 145 ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! in data de 10.02.2023 mi-a fost intocmit un proces ... piatrabrasov piatrabrasov Buna seara ! In data de 10.02.2023 mi-a fost intocmit un proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei legale (in localitate) cu 57 km/h peste limita ... (vezi toată discuția)