Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Buna Seara.Cum se procedeaza cu impozitul auto?

Buna seara.
Am si eu o nelămurire, în 10.2018 am cumparat un autoturism înmatriculat în bulgaria , iar dupa expirarea numerelor am hotarat sa o inmatriculez in romania , doar ca atunci cand am fost la RAR mașina avea probleme si a fost blocată în sistem iar actele oprite de poliție. La sfârșitul anului 2019 am fost înștiințat că pot merge sa ridic actele si sa inmatriculez autoturismul , am fost în luna a 12.2019 am efectuat RAR-ul iar in ianuarie 2020 am fost sa o inmatriculez si mi s-a spus ca trebuie sa plătesc impozitul .
Eu din cate stiu si am intrebat diferite persoane primul an nu se plătește.
Si vroiam sa stiu care este primul an scutit de impozit ,pentru ca stiu ca este anul în care o inmatriculez nu anul în care am cumparat mașina...
Multumesc mult ,o seara buna
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:59, 15 Ianuarie 2020
Conform dispozitii cod fiscal contribuabilul datoreaza obligatii la buget pentru bunurile proprietate de la data achizitionarii acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit auto akymyka akymyka Buna ziua! Am achizitionat anul trecu un autoturism din comunitate, cu care am circulat o luna cu numerele provizorii de Germania si trei luni cu numerele ... (vezi toată discuția)
Certificat de bulgaria retras danutu85 danutu85 Buna ziua. Am si eu o nelamurire , in urma cu cateva ore ma oprit politia si m-a intrebat de folia de la autoturism daca am acte pe ea . Masina mea e ... (vezi toată discuția)
Probleme acte auto!!1 GabrielStefan GabrielStefan Salut am si eu o problema foarte mare:am cumparat o masina din targ si am aflat dupa vro 2 zile ca masina nu este inmatriculata pt ca s-a anulat ... (vezi toată discuția)