avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plata impozit auto
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plata impozit auto

Buna ziua! Am achizitionat anul trecu un autoturism din comunitate, cu care am circulat o luna cu numerele provizorii de Germania si trei luni cu numerele provizorii de Romania. Azi, 15.01.2020 am efectuat RAR-ul si am pregatit actele pentru Primarie(inmatriculare auto) si Pentru Politie. Conform Codului Fiscal art.468, respectiv 471 am inteles ca pentru anul 2020 nu este necesar sa platesc impozitul auto, dar la Primarie mi s-a comunicat faptul ca daca am cumparat masina anul trecut va trebui sa platesc impozit si pentru anul acesta. Va rog sa ma lamuriti care este legalitatea situatiei prezentate si de ce trebuie sa platesc impozit pe anul 2020 daca eu azi doresc sa o inmatriculez masina la Primarie.
Cel mai recent răspuns: akymyka , utilizator 10:49, 17 Ianuarie 2020
Conform dispozitii cod fiscal,contribuabilul detine obligatia legala sa achite obligatii la buget pentru bunurile proprietate de la momentul achizitiei
art.471 din Codul Fiscal spune la alin(3) urmatoarele>(3) În cazul în care mijlocul de transport este dobândit în alt stat decât România, proprietarul acestuia are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, şi datorează impozit pe mijloacele de transport începând cu data de 1 ianuarie a anului următor înmatriculării sau înregistrării acestuia în România.
In acest caz, eu am efectuat RAR azi 15.01.2020, si trebuie sa duc Fisa de inmatriculare la Primarie. Deci autotursimul se inmatriculeaza acum. Pana acum a avut numere provizorii. Deci atentie, autoturismul nu este inca inmatriculat.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
akymyka, utilizator
Vad ca sunt suficiente vizualizari dar raspunsuri nu. Va rog sa va exprimati punctul de vedere asupra celor relatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina neînmatriculata dar plătesc impozit VirgilSiminoc VirgilSiminoc Buna ziua , acum 3 ani mi-am adus o masina din Italia si am vrut sa o matriculez, am scos primul si al doilea număr rosu , apoi am plecat din Romania si nu am ... (vezi toată discuția)
Impozit pe autoturism Marin Ciolpan Marin Ciolpan Daca am achizitionat un autoturism in noiembrie 2019 si am avut numere provizorii pana in februarie 2020 (cand l-am inmatriculat) trebuie sa platesc impozit pe ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața. eu am un autoturism cumparat din 2020 care este ... Danutz2208 Danutz2208 Buna dimineața. Eu am un autoturism cumparat din 2020 care este inmatriculat pe numele meu in germania iar acum vreau sa il înmatriculez in romania tot pe ... (vezi toată discuția)