avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... BENEFICIAR REAL -ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

BENEFICIAR REAL -ONG

Buna ziua!Va rog o lamurire daca se poate.Conf.Legii nr 129/11.07.2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor,ce obligatii are o Casa de Ajutor Reciproc cu peste 5000 de membrii, inscrisa in registrul asociatiilor si fundatiilor?Cine este beneficiarul real in cadrul CAR-ului,unde se depune declaratia si care este termenul de depunere?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:03, 21 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
depunerea a fost amanata pe iulie 2020, cine o fi beneficiarul real nu e clar nici acum, ONPCSB si Ministerul Justitiei dau din colt in colt, ca e evident ca e ridicola interpretarea cum ca membrii ar trebui consideati beneficiar real ( adica sa duci tabele de mii de persoane, autentificate notarial, si reinnoite de cate ori intra si iese un nou membru? ). S-a vehiculat si varianta ca in asemenea cazuri sa fie trecuti in acel tabel membrii consiliului director al asociatiei. Nici pana acum subiectul nu este lamurit.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire privind declararea beneficiarului real intr-o asociatie in 2023 leonardmihael leonardmihael Buna ziua, Sunt presedintele unui ONG (Asociatie) fondat in 2011. In prezent ma confrunt cu urmatoarele neclaritati cu privire la declararea beneficiarului ... (vezi toată discuția)
Legea 129/2019 pentru ong-uri Morgiana Morgiana Bună ziua! Potrivit Legii 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, este necesară o adaptare a actelor ... (vezi toată discuția)
Modificări og 26 / 2000 privind asociațiile și fundațiile prin legea 129 / 2019 radumititean radumititean Recent au aparut modificari importante in Ordonanta Guvernului nr. 26 / 2000 cu privire la asociatii si fundatii, prin art.53 din Legea 129 / 2019, intrata in ... (vezi toată discuția)