avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu copii născuți in Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu copii născuți in Italia

Buna seara ! In cazul in care ,doi copii sunt născuți in Italia ,dar la scurt timp ei locuiesc cu părinții lor in România ,acolo unde este și domiciliul lor și faptul ca sunt înscriși la grădinița/școala. Părinții sunt căsătoriți in România.In cazul unui divorț,in care tatăl cere asta .Doresc sa aflu ,după ce lege este discutat divorțul in ceia ce privește copii?Legea din Italia,deoarece sunt născuți acolo? Sau după legile din România,având in vedere ca ei și părinții au domiciliul stabil aici .
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
Gabriella1987, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 06:41, 22 Ianuarie 2020
odata cu divortul, se stabileste si situatia copiilor. Ambii parinti vor exercita autoritatea parinteasca si dupa divort, copiii vor locui cu un arinte, iar celalalat are dreptul la relatii personale cu copiii si va contribui la intretinerea copiilor cu bani sai sau in natura.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se aplică legea română, iar instanța competentă este judecătoria de la ultimul domiciliu comun al soților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu și partenerul meu, cu care am doi copii, intenționăm ... Gabriela8918 Gabriela8918 Bună ziua, Eu și partenerul meu, cu care am un copil, iar unul este pe drum ,intenționăm să ne căsătorim legal. Totuși, în urmă cu câțiva ani, a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorului dianasavu dianasavu Fiica mea a inaintat proces de divort,s-a mutat impreuna cu cei doi copii minori inlocuinta parinteasca,si-a schimbat cartea de identitate,a transferat copii ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu copil minor NicMirela NicMirela Buna ziua, As dori sa stiu daca putem divorta la notar avand in vedere ca avem un copil minor (6 ani).Mentionez ca locuim separat din februarie 2015,iar din ... (vezi toată discuția)