avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua! In urma cu 13 ani am divorțat. Tot de atunci copilul meu trebuia sa primească pensie alimentara de la “tatăl” sau. Nu s-a întâmplat așa ceva, cel puțin pana acum. Ideea e ca asta vara nu a vrut sa dea o amărâtă de semnătura pt a putea pleca in Grecia, in vacanța, cu copilul. Dezamagire mare... pt copil! Întrebările mele sunt:
1) Trebuie sa-l dau in judecată pt mărirea pensiei alimentare?
2) Ce trebuie făcut pt neplata ei?
3) E nevoie de avocat?
4) Unde trebuiesc depuse aceste sesizări/reclamații?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:25, 25 Ianuarie 2020
Puteti solicita în instanta majorarea pensiei de întreținere iar cu vechea hotărâre legalizată puteti sa mergeți la un executor judecătoresc pt a obține pensia datorată pt ultimii 3 ani.Avand in vedere ca 13 ani nu ati realizat mare lucru în rezolvarea problemelor dvs legale ajutorul unui av poate sa va fie util.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ideea e ca asta vara nu a vrut sa dea o amărâtă de semnătura pt a putea pleca in Grecia, in vacanța, cu copilul.

ideea e ca nici nu va trebuia semnatura ( acordul) tatalui. In baza hotararii de divort, ii faceati copilului pasaport daca nu are buletin si tot in baza hotararii ieseati din tara.
Nu va trebuia/ trebuie acordul celuilalt parinte pt ieserea din tara pt ca dvs aveti copilul in incredintarea, pe vechea lege.

introduceti cerere la judecatoria de care apartineti pt majorarea pensiei de intretinere, cereti sa plateasca 1/4 ( daca nu mai are copii )din venituri, nu mai putin raportat la minim pe ec,
Pentru pensia restanta, adresati-va unui executor judecatoresc, dvs cereti toata suma, daca debitorul nu face contestatie la executare, o recuperati pe toata.
Avocat, decideti dvs daca aveti nevoie, daca nu va descurcati.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Introduceți acțiune pentru majorarea pensiei de ]ntreținere. Pentru pensia restantă mergeți șa un executor judecătoresc. Nu aveți nevoie de acord deoarece aveți încredințat copilul spre creștere și educare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara scarlatescu scarlatescu tatal fiului meu refuza de un an sa plateasca pensia alimentara pe motiv ca miam schimbat domiciliu si refuza sa trimita bani antrun cont bancar.e obligat la ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara roxilex roxilex sunt divortata din 2007 si nici pana in prezent fostul sot nu a platit pensia alimentara stabilita de instanta. Ce pot face sa recuperez banii? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Tina81 Tina81 buna ziua,sunt divortata din anul 2010 am o fetita de 11 ani iar de cand am divortat pana in ziua de azi fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara de ... (vezi toată discuția)