avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

buna ziua,sunt divortata din anul 2010 am o fetita de 11 ani iar de cand am divortat pana in ziua de azi fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara de 150 ron pe luna cu hotararea judecatoreasca ..am fost la politie am depus o plangere iar ei mi au spus ca daca fostul sot nu lucreaza cu carte de munca sunt slabe sanse de a mai beneficia de pensia alimentara a copilului....si ca la judecatorie ar dura foarte mult ..cu alte cuvinte ca ar fi mai bine sa renunt la pensia alimentara ! imi puteti spune va rog cum as putea sa procedez in acest caz?va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:08, 3 Decembrie 2013
ce stiti de el,,lucreaza, are bunuri ?
De cand n-a mai platit, n-a platit deloc? Cand ati depus plangerea ?
mergeti la un executor sa incercati sa il execute silit si nu va retrageti plangerea.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
stiu ca lucreaza la un service auto..fostul sot nu a platit niciodata pensia alimentara din 2010 de cand am divortat ..am fost la politie pe 1 11 2013 ..iar azi am fost sa intreb ce se intampla si mi au spus ca o sa l sune ei la telefon doar ca deocamdata au multe dosare de rezolvat ..si o sa mi vina si mie randul ..dar ar fi mai bine sa renuntati ca nu prea are rost...
Pai cat statea de vb cu dvs , puteau sa il sune pe loc. Mai lasati-i cateva zile si mai mergeti pana se vor plictisi, daca va plictisiti dvs, puteti depune plangere si la parchet unde mentionati si faptul ca exista plangere depusa la politie unde zace.
Apelati la executor ca daca are salariu ii pune poprire pe el si pt pensia curenta si pt cea restanta, plus ca daca stati in baza celor de la politie, dreptul dvs se prescrie pt sume mai vechi de 3 ani.
Ati facut tarziu plangerea, dupa ce nu platea pensie doua luni, trebuia ca plangerea s-o depuneti in termen de 60 de zile.


deci sa inteleg ca trebuie sa ajung la judecatoria cornetul ..am depus plangere tarziu..pentru ca pe vremea acea imi era frica de el si nu vroiam probleme mai mari de cat aveam .chiar daca eram deja divortata ..dar acum inteleg ca se mai poate face ceva in legatura cu acest caz..de la dumneavoastra ..
Ce sa faceti la judecatorie, v-a zis cineva sa mergeti la judecatorie ?
Bineinteles ca se poate face. Chiar daca plangerea asta e tardiv introdusa, sa zicem ca primiti rezolutie in acest sens, peste doua luni puteti depune o alta plangere.
Cu tatal ati discutat totusi ?

Alte discuții în legătură

Ce sa fac daca fostul sot n-a mai platit pensia de intretinere? sinoesasha sinoesasha anul trecut mi-am dat sotul in judecata pentru pensie alimentara. intretimp am bagat si divortul si am obtinut custodia totala a copilului, plus obligatia ca ... (vezi toată discuția)
Neplata si majorarea pensiei de intretinere Valentin892017 Valentin892017 Sunt divortata din anul 2008. Fostul sot nu a platit pensia alimentara decat cateva luni.dupa divort. Anul trecut am depus plangere la parchet pentru abandon ... (vezi toată discuția)
Plangere penala DIMAGEORGIANA DIMAGEORGIANA Buna seara, Am terminat divortul si in sentinta de divort se specifica, printre altele, ca fostul sot trebuie sa plateasca pensie alimentara, copilului ... (vezi toată discuția)