Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se merita sa dau 80% avans unui dezvoltator

Buna seara am gasit recent un apartament de 3 camere in zona Berceni , Postalionului , din ce am inteles va trebui sa platesc rezervarea 500€ , apoi la antecontract 80% avans din valoarea imobilului . Exista vreo șansa sa pierd banii daca ii dai dezvoltatorului ? Este cineva mutat in acea zona ? A mai cumparat cineva ? Multumesc , care sunt sfaturile dvs inainte de a demara procedurile legale
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 17:13, 4 Februarie 2020
Salutare,
Va trebuie sa te informezi foarte bine despre acel dezvoltator.( daca este serios, tine de termen de predare, actele proprietatii sa fie oke,) . Mai degraba as prefera siguranta decat sa traiesc printre emotii, stres.
Ai grija, dar te sfatuiesc sa te informezi cat se poate de mult. ( autorizatii de constructie, acte proprietate, cine e dezvoltatorul.) ar putea sa nu intabuleze si ramai in aer.. el intra in insolventa/faliment. si ai pierdut
Agenția prin care am gasit acest dezvoltatator se numește Premier , din ce am inteles sunt pe piața din '94 , blocul este ocupat in jur de 70% . Este ok sa lucrez asa ? Cu o agentie ?
Risti mult daca platesti 80 %.Tu stii daca marita sa risti atat de mult.Mai mult amesteci agentia imobiliara aici care nu are nici o treaba cu dezvoltatorul.Eu nu recomand.Ce garantii ai tu ca primesti ceva daca dezoltatorul da faliment?
Am o cunostinta care se lupta de ani buni in instanta ca sa recupereze 10 mii euro de la dezvoltator. I s-a pus sechestru pe ''cladire''....dar...cam atat.
Parerea mea, incearca sa cumperi ceva gata construit la care poti verifica totul. Premier-ul este o agentie ok dar, ei fac intermedierea. Nu cred ca pot ei sa iti garanteze ce va face dezvoltatorul, oricare ar fi el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara itsa28 itsa28 Buna ziua,am telefonat zilele trecute unei agentii imobiliare ce avea un anume apartament postat pe Olx,am stabilit o vizionare,am fost de acord sa inchiriem ... (vezi toată discuția)
Dreptul cumparatorului unui imobil AdinaCristinaV AdinaCristinaV Buna ziua, In luna Octombrie am cumparat o garsoniera. Recent am inceput sa facem imbunatatiri, dupa ce am dat jos peretele si tavanul fals am constatat ca pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil in bloc nou Baby86 Baby86 Buna ziua! am si eu o problema/nelamurire. Intentionez sa imi cumpar o garsoniera in Bucuresti, am gasit una care imi convine ca si pret/aspect/zona...si eram ... (vezi toată discuția)