avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare sanatate student aflat la studii in Olanda
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare sanatate student aflat la studii in Olanda

In ce conditii, un student cetatenie roman aflat la studii in Olanda, poate beneficia de asigurare de sanatate si card european de sanatate? Exista pisibilitatea achitarii din mana a contributiei lunare la valoarea aferenta minimului pe economie? Trebuie depuse ceva acte, deckaratii? Atat Casa de Sanatate cat si Finantele nu au dat nici o lamurire in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2020
crisco, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:42, 5 Ianuarie 2024
In conditiile in care studentul este asigurat pentru sanatate in RO, veti solicita de la CNAS eliberarea cardului national de sanatate si eliberarea cardului european de sanatate. Pentru a fi asigurat in sistemul de sanatate, exista posibilitatea achitarii voluntare a contributiei cass. Daca aveti un raspuns de la casa si de la anaf, ce anume vi s-a raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire cass pe chirii daneliuc daneliuc am rezidenta in Italia si am asigurare medicala in Italia dovedita cu un card [tessera sanitaria]. Este aceasta documentul portabil cerut de ANAF prin ord ... (vezi toată discuția)
Acordare card european de sanatate studentilor care invata in strainatate takanuva takanuva In CODUL FISCAL apar, ca si persoane care nu platesc CASS dar sunt asigurate in sistemul public, studentii pana la 26 ani care nu au venituri din munca; ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate student in strainatate. bună seara! fiul meu va pleca la studii în olanda unde va acea ... InaMK InaMK Buna seara! Fiul meu va pleca la studii în Olanda unde va acea nevoie de asigurare de sănătate. Firmele de asigurări de acolo ne oferă variante mai ... (vezi toată discuția)