avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit retroactiv
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit retroactiv

Buna ziua,
O persoana a beneficiat de scutire la plata impozitului pe locuinta in calitate de URMAS al beneficiarului legii 189/2000, iar acum cateva zile i-a venit notificare de la SPIT Constanta ca are de platit impozit retroactiv pe cca 3 ani in urma. Este legal asa ceva?
Explicatia a fost ca in conformitate cu codul fiscal din 2016, sotia supravietuitoare nu mai beneficiaza de aceasta scutire. In plus aceasta plata retroactiva a venit si cu dobanzi penalizatoare, in conditiile in care persoana respectiva si-a platit in fiecare an impozitele in conformitate cu instiintarea sosita de la SPIT, deci practic, de buna credinta, se stia cu toate datoriile achitate.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
Serbanescu Florin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:57, 2 Februarie 2020
Trebuie verificat daca urmasul beneficia si el de scutire, conform legii. Chiar daca Serviciul Public Finante Locale a sesizat cu intarziere, persoana respectiva este buna de plata.

Cel mult, poate contesta majorarile (dobanzi si penalitati) calculate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotiei supravietuitoare BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua As vrea sa stiu daca sotia supravietuitoare a unei persoane persecutate pe motive politice, beneficiaza de scutire de impozit pentru locuinta. ... (vezi toată discuția)
Impozit petroniki petroniki AM PRIMIT SI EU ASTAZI O NOTIFICARE DE LA FISC,UNDE INCA MAI AM DE PLATIT IMPOZIT PE VENIT...CREDEAM CA DACA PLATESC PANA LA 31 DEC AC ,PLATESC NUMAI ... (vezi toată discuția)