avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Medicina Muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Medicina Muncii

Buna,
As avea o intrebare. In cazul in care ma simt neindreptatita de catre medicul de medicina muncii din cadrul firmei unde sunt angajata, as putea sa apelez un alt medic de medicina muncii, pt a-mi reevalua riscurile la care sunt supusa atat eu cat si sarcina mea?. Mi se pare incompleta fisa de evaluare efectuata de catre acestia in comparatie cu fisa postului( asta daca se ia in considerare si fisa postului de la angajare).
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:36, 6 Februarie 2020
Puteti contesta evaluarea venind cu argumente clare si ma refer aici la existenta unor riscuri profesionale la locul dvs. de munca/ postul de lucru, identificate si evaluate de catre angajator conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare (in materialul pus la dispozitia lucratorilor pentru instruirea ssm) si neavute in vedere de catre medic.
-Art. 12 (1) Angajatorul are următoarele obligaţii:
a) să realizeze şi să fie în posesia unei evaluări a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea în muncă, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice;
Nu puteti apela la alt medic.
Multumesc,
Dar la ce va referiti cand ati scris , citez” inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice;“ ?
Imi cer scuze, am aflat ulterior la ce va refereati cand ati scris despre grupurile sensibile. Insa vreau sa va intreb altceva. Doctorul meu specialist in urma controalelor mi-a emis o adeverinta in care specifica un diagnostic referindu-se strict la sarcina mea cu recomandarea repausului total si care deserveste medicului de la medicina muncii. Acesta din urma nu a mentionat nimic despre acest aspect si nu a tinut cont de recomandarile med specialist in raportul de evaluare. Poate fi acesta un motiv pt mine pt a cere reevaluarea? Mentionez ca medicul de medicina muncii a luat in calcul doar locul de munca nicidecum starea mea de sanatate in timpul sarcinii cat si riscurile sarcinii.
Buna ziua,
Puteti depune o sesizare la ITM si DSP, daca considerati ca evaluarea nu este corecta si va poate afecta sarcina.
Doctorul meu specialist in urma controalelor mi-a emis o adeverinta in care specifica un diagnostic referindu-se strict la sarcina mea cu recomandarea repausului total si care deserveste medicului de la medicina muncii.

Afirmatia de mai sus imi spune ca dumneavoastra ar trebui sa stati in concediu medical acasa, eventual in pat. De ce mergeti la munca?

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza sa aprobe cererea de intrare in concediu de risc maternal ionutjimborean ionutjimborean Buna ziua.Am o problema legata de intrarea in concediu de risc maternal.Angajatorul sotiei refuza sa aprobe cererea pe motiv ca nu sunt riscuri la locul de ... (vezi toată discuția)
Acte de la medicina muncii Davidescu Nicoleta Davidescu Nicoleta Buna Ziua!Doctorul ginecolog mia dat risc maternal deoarece am avut 2 internari cu eminenta de avort si probleme cu rinchii si mia recomandat repaus total fara ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc Lenuta86 Lenuta86 Buna ziua,vin si eu cu o intrebare concediul de risc maternal il pot lua de la un alt dr.de medicina munci daca la firma unde lucrez nu avem dr. de medicina a ... (vezi toată discuția)