avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ucidere din culpă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ucidere din culpă

Am fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Din primele constatări, este vina victime în totalitate (prin circulaţia neregulamentară în afara localităţii, lipsa echipamentului, posibil şi consumul de alcool etc). Singura problemă ce se pune este viteza care se va determina prin expertiză. Accidentul a fost produs pe ploaie şi în apropierea liniei de cale ferată, aproape de limita de 50 km/h. Ce fel s-ar schimba situaţia în cazul în care expertiza ar demonstra că aveam peste 50 km/h şi ce risc în cazul acestei situaţii ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:04, 9 Februarie 2020
Cum s-a intamplat? Nu ati vazut victima? Incercati sa descrieti situatia de fapt.
Se analizează dacă depășirea vitezei legale a influențat dinamica producerii accidentului și a posibilităților de evitare a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am accidentat mortal o persoană angajată în traversare prin loc nepermis, pe care nici eu, nici pasagerul din mașină nu am observat-o. la ce pot să mă aștept? colceriumari-bv colceriumari-bv Bună seara! Am accidentat mortal o persoană anagajată în traversare prin loc nepermis, în localitate, la aprox.200 m se afla trecerea de pietoni. Aveam 72 ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa alexlex alexlex Buna ziua As dori sa va intreb daca am sanse sa fiu scos de sub urmarire penala din urmatoarea situatie:acum cateva luni am accidentat mortal o persoana ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis exxelar exxelar Buna ziua, In urma cu un 1 an am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a victimei (55 zile de ingrijiri medicale), in urma ... (vezi toată discuția)