avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis

Buna ziua,

In urma cu un 1 an am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a victimei (55 zile de ingrijiri medicale), in urma expertizelor efectuate s-a constatat culpa comuna (el a tranversat prin loc nepermis, eu depasisem viteza legala).
Intr-un final am ajuns la o intelegere cu victima acesta retragandu-si plangerea, am primit comunicarea de la Parchet privind scoaterea de sub urmarirea penala. Comisarul care a instrumentat cazul mi-a spus ca trebuie sa-mi suspende permisul pentru 90 de zile, in urma expertizelor viteza cu care ma deplasam a fost calculata la aprox 85 km/h in localitate dar accidentul s-a petrecut intr-o zona aflata sub actiunea semnului de circulatie "Atentie, copii!" care obliga reducerea vitezei pana la 30 km/h.
Intrebarea este: pot redobandi permisul dupa 30 de zile prin sustinerea examenului de redobandire avand in vedere ca nerespectarea vitezei s-a soldat cu accident cu vatamarea corporala a victimei?
Cel mai recent răspuns: exxelar , utilizator 08:35, 4 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse cu privire la o solutie de netrimitere in judecata cezarad cezarad Am o nelamurire mare pe care vreau sa o dezbat cu dvs. O speță sună în felul următor: O persoană accidentează în interiorul unei localități o altă ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime Ionut.Barbu Ionut.Barbu Buna ziua, luna trecuta am fost implicat intr-un accident auto, o masina care venea de pe contrasens a patruns pe banda mea pentru a intra pe un drum secundar, ... (vezi toată discuția)
Accidentarea unei persoane care trecea prin loc nepermis claudelmai82 claudelmai82 Daca accidentez o persoana sub influenta bauturilor alcoolice, care trece pe loc nepermis, la ce infractiune ma incadrez? E posibil sa nu fiu trimis in ... (vezi toată discuția)