Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Bună seara as dori sa îmi răspundeți la o intrebare:Când am născut copilul eu nu eram divorțată..(. Am mai avut o căsnicie de 7 ani) iar concubinul meu nu a putut sa recunoască copilul și a trebuit sa îl trec pe numele fostului soț. Acum concubinul meu care a devenit soțul meu a decedat... Cum as putea sa schimb numele copilului.... Pe numele soțului meu care a decedat ptr ca este copilul lui. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 13:50, 10 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie formulată acțiune în instanța de judecată de tăgadă a paternității. Va fi, însă, o problemă cu efectuarea testului ADN având în vedere că tatăl biologic a decedat și, probabil, va fi extrem de greu de obținut probe biologice care să îi aparțină.
Abia după dovedirea științifică a filiației față de acesta, se vor putea modifica certificatul de naștere și numele copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)