avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotarare adoptata de consiliul local declarata ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotarare adoptata de consiliul local declarata nelegala de catre instanta de contencios

Hotararea de consiliul local de adoptare a ROF a aparatului de specialitate a aparatului de specialitate a primarului a primit aviz de nelegalitate de la institutia prefectului ,desi alte hotarari cu acelasi scop au fost apreciate legale de catre aceeaiasi institutie.Consiliu local a refuzat in unanimitate cererea de revocare a hotararii solicitata de catre institutia prefectului,ulterior prefectura atacand actul in instanta de contencios.
Desi am depus mai multe hotarari care aveau acelasi continut ,adoptate de diferite consilii locale din tara instanta a anulat HCL , retinand ca motivare doar posibilitatea adoptarii ROF-ului aparatului de specialitate al primarului prin dispozitia primarului si nu prin hotararea consiliului.
In prezent dorim sa atacam la Curtea de apel hoatararea primei instante.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:45, 11 Decembrie 2009
o atacati pe degeaba, pentru ca ROF-ul pentru aparatul de specialitate al primarului, se adopta din dispozitia primarului.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele unei hcl dorina spataru dorina spataru O hotarare de consiliu local data de prefectura ca nelegala,nerevocata si neatacata in contencios administrativ este valabila pana la adoptarea unei noi ... (vezi toată discuția)
Hcl ilegala crisha60inna crisha60inna As vrea sa stiu care sunt demersurile ce trebuiesc intreprinse impotriva unei hotarari de consiliu local ilegale. (vezi toată discuția)
Anulare hotarare consiliu local de catre prefect bil63 bil63 Buna ziua, Stimate doamne, stimati domni, Am sa caut sa fiu cat mai succint cu putinta. In luna august am inregistrat o cerere adresata consiliului local ... (vezi toată discuția)