avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Model act aditional contract prestari servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Model act aditional contract prestari servicii

Buna ziua. As dori un model de act aditional la un contract de prestari servicii prin care atributiile prestatorului sunt preluate de alta firma. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 13:39, 21 Decembrie 2010
Buna ziua,
Preambulul actului aditional va fi identic cu cel al contractului de prestari servicii.
Cuprinsul va contine articole prin care:
1.Partile sunt de acord cu preluarea de catre societatea terta a obligatiilor contractuale din contractul initial, precizandu-se clar conditiile preluarii acestor obligatii.
2.Obligatia, dupa caz, a noilor parti de a incheia un inscris (act aditional) care sa confirme si acordul noului prestator, eventual noi clauze, desigur daca sunt necesare.
3.Garantii, sanctiuni privind neindeplinirea/indeplinirea defectuoasa a obligatiilor din actul aditional.
Ar fi de preferat ca si noul prestator sa semneze actul aditional.
Contractul este legea partilor, astfel ca partile sunt libere sa stabileasca de comun acord obiectul actului aditional, raportat la particularitatile serviciului prestat.
Buna ziua,
Dupa parerea mea nu prea se poate schimba asa substantial acel contract. Ori il reziliati si faceti un alt contract cu noul prestator, ori (daca in contractul initial nu ati avut clauza de subcontractare) maxim puteti modifica contractul initial printr-un act aditional in care sa permiteti subcontractarea lucrarii unui alt prestator, (cu toate clauzele specifice acetui lucru), iar apoi prestatorul vechi subcontracteaza prestatorul nou, acesta intrand astfel in drepturile depline ale primului prestator.

Cesiunea de creanta in acest caz nu se pune oare? Ar fi bune cateva idei aici de la cine se pricepe, sau nu e cazul de interpretari a unei prestatii in creanta?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista o limita sub care se poate evita subcontractarea? soazig soazig In speta urmatoare: in cadrul unor lucrari, ofertantul isi da seama ca are nevoie de un utilaj special de care nu dispune. Situatia nu putea fi prevazuta, ... (vezi toată discuția)
Subcontractanti achizitii publice georgi_havrilet georgi_havrilet buna ziua! Am o dilema si sper sa ma puteti ajuta, am cautat in OUG 34 si nu am gasit nimic referitor la asta. Daca o societate subcontracteaza o alta ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contract ankalaura85 ankalaura85 Speta: Initial s-a incheiat un contract intre doua parti( beneficiar si prestator); ulterior s-a incheiat un contract ce cesiune prin care prestatorul ... (vezi toată discuția)