avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ccertificat de urbanism
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ccertificat de urbanism

In 2017 am costruit o casa P+1. La parter trebuia sa fie spatiu comercial dar nu a m fost autorizati decat ca spatiu de depozitare.Din cauza unui vecin cu relatii sus puse nea- fost trecut pe certificatul de urbanism Conditionare ca nu avem voie sa facem pe viitor punct de lucru sau sediu social la cererea vecinului, Noi am trecut prin niste prob pers si nu am facut nimik sa contestam si am acceptat sub amenintari din partea primariei. Acum am vrea sa transformam in spatiu comercial iar primaria nu este de acord. Cum sa procedem ? Nu am consultat inca un avocat.
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 11:05, 7 Martie 2020
Din ceea ce afirmați rezultă că ați construit casa în baza certificatului de urbanism, nu a autorizației de construire, care se emite ulterior certificatului de urbanism, în baza unui proiect și avize/acorduri, precizate în certificatul de urbanism. Înseamnă că certificatul de urbanism l-ați obținut pentru construcția unui imobil cu destinație de locuință, iar ulterior ați solicitat să vi se autorizeze de Primărie activități comerciale, a unei firme (sediul social și/sau secundat în acel spațiu), iar Primăria a refuzat pe motiv că nu aveți acordul vecinilor. Acest acord trebuie obținut, în prealabil, atunci când firma vreți să o înregistrați la O.N.R.C. Schimbarea destinației unei locații (din spațiu locativ, în spațiu comercial) se face obținând acordul vecinilor. Dacă ei nu vi l-au dat, atunci puteți să-i dați în judecată și să vă obțineți acest drept. De ce Primăria, acum, nu e de acord? Ce tip de activitate vreți să desfășurați? Aveți un răspuns scris al Primăriei? E bine să vă adresați unui avocat, fiindcă trebuie studiate actele pe care le aveți și vă poate oferi soluțiile cele mai pertinente, bazate pe probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor luckysherrif luckysherrif Buna, Acum 4 luni de zile am investit aproximativ 30.000 euro intr-un spatiu comercial din centrul pietonal al orasului cu intentia de a deschide o cafenea. ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie: din spatiu comercial in spatiu prestari servicii cosmin_74 cosmin_74 Buna ziua. In anul 2001 parintii mei au achizitionat un apartament la parter de bloc ,au facut proiect cu o firma autorizata au obtinut toate avizele si ... (vezi toată discuția)
Modificare fatada bloc sorel sorel Sa va expun problema. Chiriasa spatiului comercial de la parterul blocului a modificat fatada blocului, instaland in locul unor spatii facute din caramida, ... (vezi toată discuția)