Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce nume de familie va avea bebelușul

Buna ziua, bebelușul meu a fost conceput înainte de pronunțarea divorțului, cei de la primărie au spus ca trebuie sa vina fostul soț sa declare ca nu e al lui dar el nu vroia sa vina, așa ca l-am dat in judecată pentru tăgada paternala, instanța sa pronunțat ca actualul meu iubit își recunoaște copilul și ca minorul ii va prelua numele dar cei de la primărie mi-au spus ca tăgada parentala era defapt pasul 2, pasul 1 e numele copilului(Menționez ca minorul nici acum la 8 luni nu are certificat de naștere) cel din timpul căsătorie sau numele meu de fata. Îmi puteți spune cum sa procedez sau ce anume e de făcut pentru ca fostul soț nu vrea sa vina da declare ca nu vrea ca minorul sa ii poarte numele.
Cel mai recent răspuns: SeRoMa , utilizator 09:23, 13 Iulie 2020
Bună ziua, iata ca din păcate nici dupa aproximativ un an nu avem certificat, am fost peste tot pe unde sa putut si toti imi spun ca trebuie sa il dau pe fostul sot in judecata, l-am dat si de atunci astept un raspuns(luna martie), stiti cumva daca pot formula o cerere de urgentare a cazului, mulțumesc frumos

gi-jane2 a scris:

nu de specificat, i-ati pus-o aluia pe masa ? mergeti cu ea.
in ce priveste numele , e vb de numele dvs, e singurul pe care il poate lua, pt ca pana ca tatal sa il recunoasca, sunteti singurul lui parinte, pt instanta prin hotararea data a inlaturat prezumtia de paternitate.
Deci, mergeti inapoi, solicitati emiterea certificatuui de nastere al copilului si depuneti certificatul dvs de nastere, ala de divort, hotararea judecatoreasca si daca in hotarare scrie si ca tatal isi poate recunpaste copilul, merge si tatal pt a recunoste copilul.
Daca va respinge, solicitati o incheiere asta inseamna o hartie prin care se respinge cererea dvs si pe care apoi o atacati in instanta. Va adresati instantei pt a-i obliga sa emita acel certificat, ceea ce nu vor acuma din prostie cred eu, nu pot concepe sa manance felul 2 daca nu au mancat si ciorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)
Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)