avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost concediat pe baza unui act adițional la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost concediat pe baza unui act adițional la contractul de muncă nesemnat de mine. Cum pot obține anularea deciziei de concediere?

Bună ziua! Am lucrat 3 luni cu cim semnat. Apoi, nu am mai semnat nimic dar am continuat să lucrez o lună. La HR, au înregistrat la Revisal un act aditional de prelungire pe încă 3 luni. Eu nu am semnat si nici nu mi-au dat macar sa semnez actul respectiv. Dar m-au concediat apoi in baza actului pe care nu l-am semnat. Cum pot obține anularea deciziei de concediere pentru ca nu vreau sa fiu concediata in baza unei prelungiri pe care nu am vrut-o si nici nu am semnat-o?
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 12 Martie 2020
Anularea deciziei de incetare a c.i.m. se poate face in instanta. (Tribunalul in raza caruia domiciliati ... actiunea este scutita de plata taxelor judiciare ).

Cu ce articol v-a incetat c.i.m?
Nu stiu cu ce articol, dar a fost pentru faptul că nu m-am mai prezentat. Daca raportez la ITM, actul de prelungire nesemnat de mine si raportat la ITM, se nulifica actul adițional? Si, daca se nulifica actul adițional, nu se nulifica si concedierea?
ITM nu are competenta in anularea unor acte, numai instanță de judecată o poate face.
Buna ziua
Contractul a incetat la data expirarii lui. Actul aditional nesemnat de dvs nu are valoare juridica, deci ati "muncit la negru" in acea luna. Angajatorul nu v-a concediat pt ca nu erati angajat dpdv legal.
Nu exista cuvantul "nulifica". ITM-ul il va sanctiona contraventional pe fostul dvs angajator.
Sau......discutati cu el si rezolvati amiabil situatia.
Multumesc mult pentru raspuns, dar personalul de la HR a înregistrat in Revisal actul adițional chiar si fara semnătura mea. Cred ca a ascuns si cred ca ascunde in continuare faptul că respectivul act nu are semnătura mea. Acum cei de la HR ma cheamă insistent sa semnez notificarea deciziei de incetare forțată a contractului. Ce ar trebui sa le comunic celor de la HR pentru ca ei spun in continuare ca actul adițional este valabil fără semnătura mea?

Alte discuții în legătură

Conditii prelungire contract de munca pe perioada determinata alina0009 alina0009 Buna ziua, In luna aprilie m-am angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni. Ulterior printr-un act aditional perioada a fost prelungita pe inca 3 ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Am angajat un salariat pe perioada determinata de 2 luni. Perioada contractuala expira pe data de ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim dianamuresan dianamuresan Buna ziua, 1.Va rog sa ma ajutati cu un rasp. In data de 16.10.2012 a expirat CIM pe care il aveam pe o perioada de 3 luni.Nu am primit de la HR nici un act ... (vezi toată discuția)