avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la CIM

Buna ziua,
1.Va rog sa ma ajutati cu un rasp. In data de 16.10.2012 a expirat CIM pe care il aveam pe o perioada de 3 luni.Nu am primit de la HR nici un act aditional si atunci am presupus ca sunt "libera de contract".In data de 18.10.2012 vroiam sa ma angajez in alta parte. Inainte de expirarea contractului cu 2 sapt le-am scris un mail colegilor de la HR pt a-i intreba daca mi se prelungeste sau nu si am primt un rasp tot pe mail ca da, dar atat, nici un act aditional. Cand am sunat sa anunt ca nu o sa merg mai departe pt ca vreau sa ma angajez in alta parte(in data de 16.10.2012) mi s-a explicat ca mi s-a prelungit contractul automat si ca legal au la dispozitie 20 de zile lucratoare pt a-mi inmana actul aditional, chiar daca nu l-am semnat. Nu mi se pare legal sa inregistreze in Revisal un act aditional fara semnatura mea. In contractul initial nu era nici o mentiune ca s-ar putea prelungi automat fara sa semnez. Au facut sau nu o ilegalitate?

2. Am solicitatat managerului incetarea CIM-ului cu acordul partilor incepand cu data de 18.10.2012. Eu in data de 18.10.2012 vreau sa semnez CIM-ul la celalalt angajator. Cei de la HR mi-au spus sa trec in cerere prima zi in care nu o sa mai fiu la ei (adica solicit incetarea cu 18.10.2012). Este corect facuta cererea?
Nu prea mai am incredere in ei dupa prima faza.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:45, 16 Octombrie 2012
Este un fel de incurcatura legislativa ... potrivit art.56 alin.1 lit.i C.mun., c.i.m. inceteaza de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat .. actul aditional de prelungirea duratei se poate incheia in termen de 20 de zile lucratoare de la data expirarii duratei c.i.m.

Transmiterea in REVISAL a actului aditional fara semnatura dvs este o eroare a angajatorului care poate fi sesizata ITM-ului.

Da, puteti face solicitarea de incetare a c.i.m cu data respectiva si , totodata, cu aceeasi data sa incepeti activitatea la noul loc de munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost concediat pe baza unui act adițional la contractul de muncă nesemnat de mine. cum pot obține anularea deciziei de concediere? Diana Elena Fontu Diana Elena Fontu Bună ziua! Am lucrat 3 luni cu cim semnat. Apoi, nu am mai semnat nimic dar am continuat să lucrez o lună. La HR, au înregistrat la Revisal un act ... (vezi toată discuția)
Urgent - cim perioada determinata care expira duminica cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog mult de tot sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am un cim care expira duminica, si doresc sa-i fac prelungire. Cum se opereaza in ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)