avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imposibilitate plata credite nevoi personale pt ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imposibilitate plata credite nevoi personale pt persoanele cu venituri mici

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista o institutie sau vreun mecanism legal prin care persoanele cu venituri foarte mici si copil minor in intretinere pot beneficia de recalcularea ratelor lunare aferente creditelor de nevoi personale contractate in trecut si aflate inca in derulare.

Deasemenea m-ar interesa si daca pot fi re-esaonate datoriile de orice fel - precum abonamente Orange neplatite si trecute ca datorii datorita situatiei sociale.

Situatia este a unei mame cu copil minor in intretinere - pt care celalalt parinte nu plateste regulat pensie alimentara si care are venit foarte mic lunar.

Multumesc,
Simona
Problemele se rezolvă cu creditorii, prin negociere și eșalonări sau cu executorul judecătoresc, care, în caz de executare silită nu vă poate executa, prin poprire mai mult de 1/3 din venitul lunar (salariul(, exclus pensie întreținere sau alte indemnizații. În schimb se pot executa silit bunurile mobile și/sau mobile ale debitorului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă vă execută simultan mai mulți creditori, procentul maxim lunar nu poate depăși 50% din venitul lunar net. De alte păsuiri nu puteți beneficia. Vă poate executa silit și imobilul în cazul ca aveți casă în proprietate, dacă nu plătiți creanțele.
Multumesc de raspuns!

La executorul judecatoresc trebuie sa apeleze persoana in cauza? Sau institutia financiara? Instittutia financiara fiind : o banca si Orange.

Nu exista nici un bun pe numele mamei in cauza: nici proprietati imobiliare nici masina, nimic.

Ea este in derulare cu platile la ambele institutii: banca si Orange(pt abonamente si rate la produse neplatite) dar platile depasesc cu mult 30% din salariul ei si chiar as zice ca sunt spre 80%. Nu mi se pare normal sa fie in aceasta situatie, chiar si in Romania, de aceea intreb cum sa procecedeze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum nu ati ajuns la executare silita, nu aveti ce face la executor sau la instanta, insa puteti negocia cu furnizorul/ creditorul..
apelati la executor pt a incepe executarea silita impotriva tatalui ca sa primiti pensie regulat.
Multumesc de raspuns!

Inca nu s-a ajuns la executarea silita a celuilalt parinte, din cate stiu de la mama, desi asta ar fi normal in cazul dansei.

Din cate stiu una din institutii a obtinut deja proprire pe contul bancii pe care se vireaza salariul mamei astfel incat orice transfer (si extern din partea altor persoane inafara de salariu) este retinut de banca in favoarea institutiei la care are rate. Ceea ce nu mi se pare normal pentru ca nu se tine cont de cuantum , se goleste practic contul.

Totusi mi se pare ca ar trebui sa existe o limita si un demers pe care sa il poata face ea ca si intretinator unic, sa si plafoneze acele retineri sau sa agreeze cu banca intr-o limita care sa ii permita sa isi si intretina copilul.

Intrebarea este ce poate face ea in aceasta situatie? Cum poate sa puna si ea presiune la randul ei, fara sa fie nevoita sa apeleze la imprumuturi din dreapta-stanga sa acopere proprirea pe salariu, si ratele impuse de banca la un plafon rezonabil pt situatia dansei.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt pensionar de boala grad iii cu pensie de 800 ... adriannairda adriannairda Buna ziua ! Sunt pensionar de boala grad III cu pensie de 800 ron pe luna pe care o ridic de pe card. Am o poprire impusa de executor judecatoresc in urma unui ... (vezi toată discuția)