avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. Cum se calculează reținerile?

Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara de 25% din salariu,cum se calculeaza retinerile care stiu ca nu trebuie sa depaseasca 50% din venitul net.Se impart in mod egal intre cei trei sau intai se calculeaza pensia alimentara 25% din net si ceilalti 25% se duc catre executori?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:04, 13 Aprilie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prioritate are pensia de intretinere, care se popreste in procentul prevazut in titlul executoriu, iar diferenta pana la jumatate din venitul debitorului se imparte intre ceilalti creditori.
Limitele urmaririi veniturilor banesti
Art. 729. c.proc.civ.
(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.â..
..........................................................................................................
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Pensia de întreținere, nu se scade de la poprire doar pentru că există o obligație de întreține stabilită de instanța de judecată.

Pensia de întreținere se poprește prima ca prioritate, numai dacă este și ea executată silit de un executor judecătoresc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suma maximă poprită pentru mai multe datorii nu poate depăși 50% din venitul lunar net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si poprire viobz viobz Daca am poprire pe salariu, tot 25% trebuie sa platesc pensie alimentara??? (vezi toată discuția)
Doua popriri pe salariu de la doi creditori diferiti. ce se intampla cu cea de-a treia executare? geid geid Buna ziua. Supun atenției următorul caz. Am in prezent doua popriri pe salariu, in total de 50% din salariu, de la doi creditori diferiți. Ce se ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit pensie de intretinere Nemteanu Victoria Nemteanu Victoria Bună ziua! Fiica mea, studenta la Medicina, a obţinut o hotărâre judecătorească in 2019 prin care tatăl ei este obligat de către instanţă să îi ... (vezi toată discuția)