avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imposibilitate plata credite nevoi personale pt ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imposibilitate plata credite nevoi personale pt persoanele cu venituri mici

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista o institutie sau vreun mecanism legal prin care persoanele cu venituri foarte mici si copil minor in intretinere pot beneficia de recalcularea ratelor lunare aferente creditelor de nevoi personale contractate in trecut si aflate inca in derulare.

Deasemenea m-ar interesa si daca pot fi re-esaonate datoriile de orice fel - precum abonamente Orange neplatite si trecute ca datorii datorita situatiei sociale.

Situatia este a unei mame cu copil minor in intretinere - pt care celalalt parinte nu plateste regulat pensie alimentara si care are venit foarte mic lunar.

Multumesc,
Simona
Multumesc!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Imi pare rau, dar trebuie sa va contrazic. La pct (7) legat de alocatia de stat pentru copii, eu am avut card doar pentru asa ceva , in care primeam doar alocatia de stat a copilului. Cand am deschis acest cont am specificat pe cereri ca acesta este cont doar pentru alocatie. Dar, surpriza, mi-au blocat contul, si a fost nevoie de foarte multe cereri si telefoane si rugaminti pana am reusit sa retrag toti banii din acel cont, acestia fiind de drept ai copilului. Asa ca nu am incredere in ce spune legislatia.
Este vb de Garanti Bank din Bucuresti.

Numai bine va doresc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspectez si eu mici abuzuri. Bancile la care sunt conturile de salarii/alocatii cedeaza cumva prea usor executorilor judecatoresti cu care vin bancile si alte entitati (Orange de exemplu) sa isi recupereze ratele rau-platnicilor.

Ingrijorarea mea este ca o fac indiferent de gravitatea cazului social, netinand cont de legislatie. Cumva preseaza cei care sunt restanti cu ratele sa dobandeasca sumele prin orice modalitati: imprumuturi de la familie si altii, fara sa tina cont de nimic..

Multumesc de adaugarea acestei exceptii in mesaj...
Prevederea alin. (7) din art. 729 NCPC este respectat 100% dacă primești banii prin POȘTA română.

Doar la plata prin virament bancar apar probleme, pentru că băncile nu au obligație prin lege să verifice sursa și destinația banilor.
Nu există în prezent dispoziție legală care să reglementeze obligarea băncilor în acest sens.

Banca oricum, e doar terț poprit, nu-ți reține banii în interes propriu, ci îi virează în contul executorului judecătoresc, sau al ANAF-ului.

Orice cont bancar este universal. Nu există cont de alocație, alt cont de salariu, alt cont de pensie........, într-un singur cont intră toate veniturile de oriunde și de orice fel.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
Dapix, utilizator
Ok, multumesc de clarificare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt pensionar de boala grad iii cu pensie de 800 ... adriannairda adriannairda Buna ziua ! Sunt pensionar de boala grad III cu pensie de 800 ron pe luna pe care o ridic de pe card. Am o poprire impusa de executor judecatoresc in urma unui ... (vezi toată discuția)