avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Zile libere acasă cu copii
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Zile libere acasă cu copii

Cum m se calculează zilele libere că sa stai acasă cu copilul conf.Decretului cu coronavirus? Din salariul brut al angajatului sau salariul brut pe economice?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 30 Martie 2020
Indemnizația pentru fiecare zi liberă se plătește din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri și cheltuieli al angajatorului și este în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conf.legii care e calculul Moldayasi Moldayasi Bună seara , mă numesc Maria și sunt părinte monoparental, lucrez într-un depozit cu un salariu de 3210 brut și CONFORM LEGII COVID19 PENTRU A STA CU ... (vezi toată discuția)
Plata pentru salariați cu copii sub 12 ani adelinasi adelinasi Buna ziua. Salariații care lucrează la privat - firma marochinarie confecții pot solicita sa stea acasa cu copii in baza legii 19? Daca da, plata cu 75% ... (vezi toată discuția)
Legea 19 din 14 martie 2020 Aurelm3b19@yahoo.com Aurelm3b19@yahoo.com Cum si in funstie de ce indicatori se calculeaza sporul de 75% prevazut de legea 19/2020? In functie de zilele si numarul de ore lucrate efectiv de celalalt ... (vezi toată discuția)