avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Consecinte neplata factura spitalizare in Germania
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Consecinte neplata factura spitalizare in Germania

Buna ziua,

Am o cunostinta care a fost in Germania si a lucrat la negru. Undeva la inceputul sederii ei acolo a fost implicata intr-un accident rutier (era pasager in masina vinovata pentru accident) in urma caruia a fost spitalizata. In urma accidentului nu a mai fost apta de munca asa ca s-a intors acasa. Astazi i-a venit factura de la clinica la care a fost internat de urgenta: 5000EUR. Problema e ca omul e sarac lipit pamantului si nu are nicio sansa sa plateasca o asemenea suma (in special acum cand este in incapacitate de munca pentru cateva luni, pana la vindecare). Ca mentiune: evident ca neavand un loc de munca stabil nu a cotizat nici la CAS-ul romanesc.

Intrebarea este ce consecinte poate suferi aici in Romania daca nu plateste aceasta factura? Sunt constient ca, daca s-ar angaja in Germania i s-ar face automat proprire pe salariu pentru suma datorata, insa ce doresc sa aflu este daca statul german poate sa impuna vreo consecinta (un fel de executare silita sau ceva asemanator) cat timp el se afla in Romania?
Multumesc frumos

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
tuxum, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:10, 1 Aprilie 2020
Intr-un final factura poate ajunge la taxe si impozite din cadrul primariei si primaria va trebui sa recupereze banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatirea unei facturi de spitalizare in germania Ana-Maria Zaharia Ana-Maria Zaharia Am o cunostinta care a lucrat la negru anul trecut in Germania si a avat un accident ce a rezultata cu ruperea unui picior. A fost dus la spital acolo si dupa ... (vezi toată discuția)
Am o cunostinta care a lucrat la negru anul trecut in germania ... Ana-Maria Zaharia Ana-Maria Zaharia Am o cunostinta care a lucrat la negru anul trecut in Germania si a avut un accident ce a rezultat cu ruperea unui picior. A fost dus la spital acolo si dupa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier in strainatate ganeaoana ganeaoana In urma cu o luna, venind din Anglia spre Romania, in Germania am avut un accident rutier fiind pasager intr-un microbuz. Am fost dus cu elicopterul la o ... (vezi toată discuția)