avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ccc - prelungire pe durata epidemiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ccc - prelungire pe durata epidemiei

Bună seara! Am o fetita care în data de 26.03.2020 a făcut 2 anișori. Eu am fost în concediu pentru creștere copil, iar când am depus dosarul am atașat și declarația soțului în care scria ca renunță la luna tatălui. În data de 26. 03.2020 am sunat contabila firmei ca să-i spun ca în data de 27 trebuie sa ma întorc la munca, iar ea mi-a spus ca eu trebuia sa ma întorc în luna februarie. Asa este? Deoarece pe contractul de suspendare scrie ca este suspendat pana când copilul o sa facă 2 ani. Pe lângă toate astea am întrebat-o dacă e adevărat ca mămicile care sunt în concediu de creștere copil beneficiază de o prelungire a concediului pe perioada pandemiei, a spus ca nu este adevărat. Ca nu este trecut nimic în monitorul oficial. Mi-a spus să-i trimit o poza cu demisia.Sa nu ma duc la firma. Mai pot sa fac ceva? Mai pot sa beneficiez de aceasta prelungire?
Cel mai recent răspuns: AnaRM , utilizator 14:15, 2 Aprilie 2020
1. Tatal copilului indeplinea conditiile de acordare a indemnizatiei?

2. Pentru persoanele beneficiare ale indemnizației pentru creșterea copiilor prevăzute de art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, care se află în plata indemnizației pentru creșterea copilului la data instituirii stării de urgență, plata acestei indemnizații se asigură pe toată durata instituirii stării de urgență și în situația în care copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap sau urmează să împlinească vârsta prevăzută de lege, în această perioadă.
Nu, el avea doar 11 luni lucrate în România. Când am depus dosarul mi-au spus ca pot eu sa rămân acasă pana când face copilul 2 ani doar ca nu o sa primesc banii pe ultima luna deoarece este luna tatălui.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
AnaRM, utilizator
Daca nu indeplineste conditiile, atunci durata CCC pentru dvs este de 2 ani ... sens in care, revenirea la munca se va face in ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 2 ani.
Va mulțumesc pentru răspuns. Asa am știut și eu, dar contabila de la firma mi-a spus ca trebuia sa ma întorc în 27 februarie la munca. Eu am vb cu ea în 26 martie și mi-a spus să-mi trimit cererea de demisie. Asta am și făcut. Iar în 27 martie a spus ca a înregistrat cererea de demisie. A spus și ca nu e posibil sa rămân în continuare în concediul de creștere copil pe perioada pandemiei. Întrebarea mea este următoare : Mai pot sa fac ceva ca să-mi prelungesc concediul de creștere copil pe perioada pandemiei dacă mi-a înregistrat cererea de demisie?
Intrebati la AJPIS/ANPIS ... probabil ca da, intrucat indemnizatia nu are legatura cu starea c.i.m.

Alte discuții în legătură

Revenire concediu crestere copil in starea de urgenta EuroGsm EuroGsm Buna Am urmatoarea situatie: - o salariata in concediu crestere copil trebuie sa revina in 20.04.19 cand copilul face 2 ani, Ultima indemnizatie primita ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a ramane/reveni in concediu de crestere copil oanamariatab oanamariatab Buna ziua, Copilul meu urmează sa împlinească vârsta de 2 ani pe 28 mai 2020. La data de 16 martie, ma aflam in concediul de crestere copil, si ... (vezi toată discuția)
Prelungire cic ordonanta de urgenta Alexandramiere Alexandramiere Buna, Fiica mea face 2 ani in 18 aprilie 2020. Luna 18 mart-18 apr trebuia sa fie luna tatalui/ nu a optat pentru luna lui, iar eu am intrat in co fara ... (vezi toată discuția)