avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... revenire concediu crestere copil in starea de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

revenire concediu crestere copil in starea de urgenta

Buna

Am urmatoarea situatie:

- o salariata in concediu crestere copil trebuie sa revina in 20.04.19 cand copilul face 2 ani, Ultima indemnizatie primita a fost pentru perioada 1-19 martie . Conform reglementarilor in vigoare pe perioada starii de urgenta contractele de munca raman suspendate pentru cresterea copilului daca la data de 16 .03.2020 salariata se afla in plata indemnizatiei. Ea se afla in plata pt ca primit bani de la stat pana in 19.03 inclusiv.
Intrebarea mea este : ce modificari trebuie facute in Revisal in cazul ei? Sa ii fac prelungire de suspendare? Sau cum ramane in Revisal ? Este necesar vreun act din partea ei?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 9 Aprilie 2020
Sa ii fac prelungire de suspendare?

Prelungire de suspendare pentru ce? Nu este deja suspendat pentru CCC pana in in 20.04.19(?) sau 2020?
Da, se face prelungire a suspendarii ... atentie si la luna tatalui .
imi puteti da un temei legal in baza caruia se face prelungirea? Pe ce perioada sa fac prelungirea?
ba da. Dar angajata sustine ca s-ar putea sa primeasca indemnizatie de la stat in continuare pe toata perioada starii de urgenta
OUG 32/2020
art.VI
....
(4) Pentru persoanele beneficiare ale indemnizației pentru creșterea copiilor prevăzute de art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, care se află în plata indemnizației pentru creșterea copilului la data instituirii stării de urgență, plata acestei indemnizații se asigură pe toată durata instituirii stării de urgență și în situația în care copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap sau urmează să împlinească vârsta prevăzută de lege, în această perioadă.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil prelungită in timpul stării de urgenta? irinaramona irinaramona Am auzit de la cineva ca daca încetează concediul de crestere a copilului dar suntem in stare de urgenta datorită epidemiei de coronavirus se prelungeste ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Dorinamatei Dorinamatei Buna ziua, sunt in Concediu de crestere copil si urma sa incep munca cu doua luni mai devreme, pe 22 aprilie însă cresele fiind închise ma vad nevoită să ... (vezi toată discuția)
Prelungire cic ordonanta de urgenta Alexandramiere Alexandramiere Buna, Fiica mea face 2 ani in 18 aprilie 2020. Luna 18 mart-18 apr trebuia sa fie luna tatalui/ nu a optat pentru luna lui, iar eu am intrat in co fara ... (vezi toată discuția)