avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocat Bucuresti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocat Bucuresti

Buna ziua,

Firma mea este in Iasi. Trebuie sa merg in instanta pentru recuperarea unor bani de la o firma din Bucuresti. Contractul spune ca procesul se va desfasura la Bucuresti.

Un avocat din Bucuresti poate demara toate procedurile fara sa trebuiasca sa fim noi prezenti in Bucuresti? Sau trebuie sa ne prezentam si noi cand se va judeca?

De asemenea, in categoria cheltuielilor de judecata pe care intentionam sa le cerem de la firma din Bucuresti intra si onorariul avocatului nostru?

Suma de recuperat nu e mare, in jur de o mie de euro. In mod normal nu mi-as bate capul, dar nesimtirea firmei din Bucuresti este cea care ma face sa imi bat capul, de fapt. Pentru aceasta suma de recuperat, daca platesc avocatului vreo 2-3 mii de euro, nu prea ar fi ok. De aceea intreb daca onorariul poate fi cerut in instanta de la cealalta firma.

Imi cer scuze daca intrebarile sunt infantile, nu am mai avut niciodata de a face cu un proces.

Multumesc pentru raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Avocatul din Bucuresti va poate reprezenta TOATE interesele in fata instantelor din acest oras.
Avocatul poate sa fie de oriunde din Romania si prezenta partii reprezentate nu este obligatorie in sala de judecata in afara situatiilor expres prevazute de lege.
2. Onorariul avocatului intra in categoria cheltuielilor de judecata dar nu trebuie sa fie un onorariucare sa depasasca limitele bunului simt pentru ca va fi cenzurat de instanta.
Avocatul va sti sa va spuna ce onorariu solicita si care sa fie admis de instanta.
3. Incheierea contractului cu avocatul si transmiterea actelor se pot face si prin posta sau alte mijloace de comunicare fara ca sa fie obligat reprezentantul firmei sau avocatul sa se deplaseze la Iasi, respectiv Bucuresti
Mult succes!
Foarte util raspunsul dvs, va multumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn,

Un avocat din Bucuresti va poate reprezenta interesele in fata instantei de judecata, cat si in fata autoritatilor abilitate.

Contractul de asistare si reprezentare poate fi incheiat la distanta, prin e-mail.

Actele pot fi scanate si trimise prin e-mail.

Cauza poate fi transata in absenta dumneavoastra.

Actiunea civila poate fi transmisa prin serviciile de curierat, prin POSTA ROMANA, cat si prin e-mail , in format PDF.

In contextul starii de pandemie, consultanta juridica poate fi derulata prin intermediul telefonului, actele pot fi concepute de catre un avocat si trimise prin e-mail.

O zi frumoasa!

av.Stoica Ioana.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc frumos! Se judeca astfel de cauze in perioada asta sau ar trebui sa astept pana se ridica starea de urgenta?
Daca aveti contract sau macar factura insusita prin semnatura iar creanta este certa, lichida, exigibila pentru suma de 1.000 euro se poate depune si o cerere de valoare redusa, avantajul fiind ca se judeca in camera de consiliu si taxa de timbru este mai mica, implicit onorariul avocațial de vreme ce impune doar servicii de redactare.
In caz contrar este necesar un probator mai complex si se va intenta o actiune in raspundere civila contractuala, va reprezinta avocatul.
Desi la data prezentei se judeca doar procesele urgente, cererile se pot inregistra iar procedura prealabila (scrisa) se desfasoara!
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Alte discuții în legătură

Instanța a respins cererea pârâtei privind acordarea cheltuielilor de judecată. se mai poate face ceva în această privință? mimi7736 mimi7736 Buna ziua. In urma unui proces cu acuza de rapire internationala de minori adresat mamei,aceasta a castigat procesul,insa instanta a refuzat sa-i accepte si ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat Marius0123 Marius0123 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am avut un litigiu de munca, am angajat un avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare nu ... (vezi toată discuția)
O mana de ajutor... crimeea crimeea Timp de cateva luni am lucrat pentru o firma de marketing din Bucuresti ca operator , facand sondaje de opinie. La fiecare proiect venit, semnam contract, in ... (vezi toată discuția)