avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocat Bucuresti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocat Bucuresti

Buna ziua,

Firma mea este in Iasi. Trebuie sa merg in instanta pentru recuperarea unor bani de la o firma din Bucuresti. Contractul spune ca procesul se va desfasura la Bucuresti.

Un avocat din Bucuresti poate demara toate procedurile fara sa trebuiasca sa fim noi prezenti in Bucuresti? Sau trebuie sa ne prezentam si noi cand se va judeca?

De asemenea, in categoria cheltuielilor de judecata pe care intentionam sa le cerem de la firma din Bucuresti intra si onorariul avocatului nostru?

Suma de recuperat nu e mare, in jur de o mie de euro. In mod normal nu mi-as bate capul, dar nesimtirea firmei din Bucuresti este cea care ma face sa imi bat capul, de fapt. Pentru aceasta suma de recuperat, daca platesc avocatului vreo 2-3 mii de euro, nu prea ar fi ok. De aceea intreb daca onorariul poate fi cerut in instanta de la cealalta firma.

Imi cer scuze daca intrebarile sunt infantile, nu am mai avut niciodata de a face cu un proces.

Multumesc pentru raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti apela fără grijă la un avocat onorariile nu sunt atât de mari precum sumele la care făceați referire.In aceasta perioada nu se judeca astfel de cauze dar dosarul poate fi pregătit și acțiunea introdusă.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanța a respins cererea pârâtei privind acordarea cheltuielilor de judecată. se mai poate face ceva în această privință? mimi7736 mimi7736 Buna ziua. In urma unui proces cu acuza de rapire internationala de minori adresat mamei,aceasta a castigat procesul,insa instanta a refuzat sa-i accepte si ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat Marius0123 Marius0123 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am avut un litigiu de munca, am angajat un avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare nu ... (vezi toată discuția)
O mana de ajutor... crimeea crimeea Timp de cateva luni am lucrat pentru o firma de marketing din Bucuresti ca operator , facand sondaje de opinie. La fiecare proiect venit, semnam contract, in ... (vezi toată discuția)