avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Angajatorul ne obliga sa semnam cereri de reducere a ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Angajatorul ne obliga sa semnam cereri de reducere a programului

Buna ziua,
Angajatorul ne obliga sa semnam urmatoarele cereri:
Subsemnata x, in functia de dispecer va rog sa imi aprobati prezenta cerere prin care solicit reducerea programului de la 8 ore la 2 ore.
Fara sa fie mentionata perioada, cu mentiunea angajatorului ca el ne va plati normal insa va achita mai putine dari catre stat, ca nu mai are de unde plati.
Ce pot face in situatia asta? Eu refuz sa semnez, ma poate da afara?
Daca ma da afara pot lua somaj? Lucrez de 4 ani in aceasta firma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:56, 5 Aprilie 2020
Nu trebuie sa va oblige dar daca veti lucra 2 ore trebuie sa luati bani pentru 2 ore.
Da, insa ei vor doar ca noi sa solicitam asta printr.o cerere, sa apara in acte, insa la munca sa venim 8 ore. Am hotarat sa nu semnez nimic. Nu este un act aditional stabilit de comun acord, prin cererea respectiva eu solicit acest lucru sa reduc timpul de munca la 2 ore de la 8 ore.
Initiativa modificarii c.i.m. trebuie sa apartina angajatorului ... Anterior modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea timpului de munca Monika.tudosie Monika.tudosie Buna ziua, Care sunt pasii care trebuie urmati atunci cand specificul activitatii necesita modificarea timpului de munca, de la 8 ore la lucrul in ture ... (vezi toată discuția)
Modificare contract individual de munca ContSters231812 ContSters231812 Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti daca angajatorul la care lucrez cu contract pe perioada nedeterminata, are dreptul sa-mi modifice contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Buna seara ce mi se poate intampla daca refuz sa lucrez 12 ore ... matiuta matiuta Buna seara Ce mi se poate intampla daca refuz sa lucrez 12 ore cu 24,adica o zi cu o zi in conditiile in care in contractul meu de munca scrie ca programul ... (vezi toată discuția)