avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea timpului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea timpului de munca

Buna ziua,

Care sunt pasii care trebuie urmati atunci cand specificul activitatii necesita modificarea timpului de munca, de la 8 ore la lucrul in ture 12/24?
Nevoia de modificare tine de optimizarea activitatii, productivitate, practic initiativa modificarii pleaca de la angajator.

Multumesc,
Monika Tudosie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 13 Septembrie 2019
1. Informarea salariatului , despre modificarea timpului de munca.

2. Incheierea unui act aditional la c.i.m.

Art. 17 Codul Muncii
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea criteriilor de evaluarea a activitatii si a atributiilor petrulili petrulili Codul muncii \\"Art. 17. [informarea cu privire la clauzele contractului de munca] (1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, ... (vezi toată discuția)
Micsorare salariu zozu zozu Buna ziua! O rugaminte am....tatal meu, nascut pe 06.11.1955, cu o vechime in munca de peste 40 de ani, in contabilitate, acum in prag de pensionare a ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca Țurcan Marian Țurcan Marian Ce act trebuie să-mi de-a unitatea la care lucrez și cu cât înainte de a mi se schimba locul de munca in cadrul aceleiași firme. (vezi toată discuția)