avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... returnare avans
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

returnare avans

Buna ziua. As dori sa stiu daca in urmatoarea situatie imi poate fi returnat avansul sau nu. Am achizitionat o rochie de mireasa la targul de nunti si din cauza pandemiei nunta a fost amanata cu un an. In aceasta situatie eu am cerut returnarea avansului, dar de la magazin mi s-a spus ca nu este posibil deoarece este o rochie retinuta. In contract este precizat doar ca rochia nu se returneaza, iar avansul nu se restituie, dar nu precizeaza nimic de ce se intampla in caz de forta majora. A dori sa stiu cum as putea sa recuperez avansul. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:40, 7 Aprilie 2020
Opinez că amanarea nuntii pe motiv de pandemie nu poate fi un motiv justificat pentru a vi se returna avansul. Forta majora se aplica atunci cand una dintre parti (sau ambele) nu isi poate indeplini deloc obligatiile contractuale, iar această parte va fi exonerată de răspundere.
Anularea nuntii, in schimb, ar putea fi justificata pentru restituirea avansului, in anumite conditii.
Cititi cu atentie contractul semnat, poate gasiti o altă portiță.
In momentul de fata, mie mi se cere sa achit valoarea integrala a rochiei. Este legal?
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2020
ely2020, utilizator
daca rochia e gata de livrare, fireste. livrarea rochiei nu este legata in nici un fel de amanarea nuntii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans nunta - forta majora mada2594 mada2594 Buna ziua! In contextul COVID19, am avut un apel telefonic cu organizatoarea de nunti angajata la localul la care urma sa facem nunta in Septembrie 2020. ... (vezi toată discuția)
Am "castigat" la anpc. acum ce fac? AndreiaC AndreiaC Buna ziua, Am facut comanda pentru o rochie de mireasa de la Altesse. Avand in vedere ca magazinul nu a respectat contractul si rochia nu a fost gata la ... (vezi toată discuția)
Croitoreasa magazinului mi-a modificat gresit rochia de mireasa. cum pot obtine returnarea avansului sau schimbarea rochiei? Mihaela-Moldovan Mihaela-Moldovan Am platit un avans de 25% pt o rochie de mireasa disponibila in magazinul din Buc al unui producator spaniol. Rochia era cu 2 masuri mai mare, astfel ca mi-au ... (vezi toată discuția)